KP: Situacija na severu Kosova stabilna i pod kontrolom policije, ali praćena incidentima

Situacija je stabilna i pod kontrolom policije, ali praćena incidentima različite prirode, gde pojedinci ili kriminalne grupe orjentisani ka određenim interesima, kroz različite oblike, vrše ...
Image

Povodom poslednjih dešavanja na severu Kosova, Kosovska policija saopštava da kontinuirano prati i ocenjuje bezbednosnu situaciju i u skladu sa tim je preduzela neophodne mere „povećavajući kapacitete u cilju obezbeđivanja bezbednosti, održavanja javnog reda i mira, zaštite života i imovine, kao i sprečavanja incidenata i raznih krivičnih dela“.

Iz policije dodaju da će i pored incidenata, poput slučaja napada na patrolu policije u Srbovcu okarakterisanog kao “pokušaj teškog ubistva i izazivanja opšte opasnosti“, u kom je pripadnik Kosovske policije lakše povređen i današnjeg „zastrašivanja“ novinara portala Kallxo, nastaviti sa svojim obavezama u interesu održavanja reda i javne bezbednosti, kao i zaštite ustavnog poretka Kosova.

Poručuju da sprovode istrage u cilju identifikacije lica umešanih u ove slučajeve, ujedno pozivajući građane na smirenost i saradnju.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.