16:58, 08.04.2022 Izvor: Radio Kontakt Plus

KP: U akciji u severnom delu Mitrovice i Štrpcu uhapšeno 11 osobaU akciji Kosovske policije i carine pod nazivom “Transport2”, sprovedenoj danas u severnom delu Mitrovice i Štrpcu, uhapšeno je 11 osoba zbog sumnje da su se bavili zabranjenom trgovinom.

kp-u-akciji-u-severnom-delu-mitrovice-i-strpcu-uhapseno-11-osoba

Foto: Kosovska policija

Kako je saopšteno iz Kosovske policije, u regionu Uroševca i Severnoj Mitrovici, izvršen je pretres na četiri lokacije – tri u opštini Štrpce i jednoj u Severnoj Mitrovici.

Istovremeno, izvršen je pretres četiri automobila zbog sumnje da je njima transportovana švercovana roba.

Prilikom kontrole, na ove četiri lokacije i u vozilima pronađena je veća količina namirnica, alkoholnih pića, duvana i dr., odnosno, krijumčarena roba bez odgovarajuće dokumentacije, navodi se u saopštenju. 

Zbog sumnje da su se bavili nelegalnom trgovinom, uhapšeno je 11 muškaraca sa Kosova, dok su tri automobila i roba zaplenjeni.

Kako je saopšteno iz Kosovske policije, intenzivne istrage protiv osumnjičenih lica sa Kosova započete su krajem 2021. godine, po ovlašćenju tužilaštva, zbog sumnje da su počinili krivično delo „zabranjena trgovina“.

“Kosovska policija ostaje posvećena postizanju strateških ciljeva za sprečavanje kriminalnih aktivnosti, krijumčarenja i drugih negativnih pojava”, stoji u saopštenju.

Tagovi: HapšenjeŠtrpcePolicijaKosovska carinaMitrovicaKriminal

Povezane vesti


NajčitanijeNajnovije