KP: Zalažemo se za bezbednost svih građana, ali i izvođenje osumnjičenih pred pravosudne organe

„Bezbednosna situacija na severu zemlje i danas je ista pošto su barikade postavile kriminalne grupe. Granični prelazi Jarinje i Brnjak i dalje su zatvoreni iz poznatih razloga, jer ...
Image

Kako se navodi u saopštenju, uprkos prijavljenim krivičnim delima i napadima na bezbednosno, kao i međunarodno osoblje, ali i medije, iz Kosovske policije poručuju da ostaju budni i posvećeni obavljanju ustavnih i zakonskih dužnosti, a u interesu, kako navode, opšte bezbednosti.

„Kosovska policija, u okviru operativnih procena i planiranja, na vreme preduzima mere bezbednosti, neophodnu podršku i logističke mere, uključujući odeću i hranu za svoje dežurno osoblje“, dodaje se u saopštenju.

Ponavljaju da će nastaviti da se zalažu za osiguravanje bezbednosti svih građana bez razlike, ali i izvođenje osumnjičenih lica pred pravosudne organe, kao i za očuvanje ustavnog poretka Kosova.

„Kosovska policija svoj rad zasniva na svojim vrednostima kao što su profesionalizam, odgovornost i integritet, u okviru kojih osigurava bezbednost i tretira sve građane bez razlike. Otuda i stalne spekulacije medija, uglavnom srpskih, da navodno policajci na severu zemlje imaju loše, grubo i neljubazno ponašanje prema srpskoj zajednici, što ne stoji, jer su neistinite“, zaključuje se u saopštenju.

Podsetimo, zbog hapšenja bivšeg pripadnika Kosovske policije Dejana Pantića iz severnog dela Mitrovice, u subotu u poslepodnevnim satima, usledilo je postavljanje barikada na severu Kosova.

Više o tome čitajte u vestima u nastavku: 

Sever Kosova: Srbi i dalje na barikadama, noćas jaka detonacija u severnom delu Mitrovice

Blokade puteva na severu Kosova i dalje traju

Na severu Kosova blokade putnih pravaca i dalje traju

Barikade na severu Kosova, Jarinje i Brnjak zatvoreni za saobraćaj


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.