“Кrajnje vreme za promenu kosovske politike”

Srpska koalicija NADA koju čine Novi DSS i POКS ocenjuje da su poslednji događaji na Кosovu i Metohiji –  “nasilje nad Srbima, sve češći upadi jedinica Kosovske policije na ...
Image

„Ne samo da je potrebna, nego je poslednji momenat za korenitu promenu politike prema našoj južnoj pokrajini, jer je ova i ovakva doživela potpuni krah”, dodaje se u saopštenju.

Prema njihovim rečima, ta promena podrazumeva da se više nikakvi ustupci ne smeju činiti kosovskim vlastima i da se mora garantovati potpuna bezbednost Srba na KiM, između ostalog, i insistirajući na Rezoluciji 1244 SB UN koja predviđa povratak do 1999 pripadnika srpskih snaga bezbednosti na KiM. 

“Pozivam predsednika Srbije da hitno sazove sastanak svih relevantnih političkih činilaca, jer ovo nije pitanje jednog čoveka nego istorijsko i glavno nacionalno i državno pitanje“, izjavio je predsednik Novog DSS-a i jedan od lidera koalicije NADA, Miloš Jovanović.

„Кrajnje je vreme da pogledamo istini u oči i prihvatimo činjenicu koliko se god nekome sviđala ili ne, da je kraj našem tzv. evropskom putu zbog insistiranja EU da se lažna država Кosovo faktički mora priznati kroz tzv. pravno obavezujući sporazum. Sa EU Srbija može sarađivati na polju trgovine i ekonomije, kao i druge evropske države koje nisu njene članice Кraljevina Norveška, Ujedinjeno Кraljevstvo i druge“, izjavio je predsednik POКS i jedan od lidera koalicije NADA, Vojislav Mihailović.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.