08:36, 09.07.2020Izvor: RTS / N1

Krizni štab danas o novim merama, vanredno u više od 20 opština i gradova SrbijeZbog loše epidemiološke situacije, Krizni štab danas treba da odluči o novim merama kako bi se usporilo širenje koronavirusa. Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, rekao je da će najverovatnije biti uvedena dodatna ograničenja, ali ne i policijski čas.

krizni-stab-danas-o-novim-merama-vanredno-u-vise-od-20-opstina-i-gradova-srbije

Foto: Pixabay

Prema poslednjem preseku u Srbiji je od Covid-19 obolelo još 357 osoba, a preminulo 11, čime je ukupan broj preminulih porastao na 341. Trenutno su aktivna 3.173 slučaja, dok je ukupno registrovano 17.076 slučajeva. Na respiratorima je 118 pacijenata. 

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, rekao je da će Krzni štab danas odlučivati i najverovatnije uvesti dodatna ograničenja, ali ne i policijski čas, koji, kako kaže,  vidi kao jedini spas i način da se uspori širenje virusa.

Zbog rasta broja zaraženih, vanredna situacija uvedena je u više od 20 opština i gradova i podrazumeva preduzimanje posebnih mera.

Epidemiolozi kažu da je situacija nesigurna u Beogradu, Sjenici, Tutinu, Novom Pazaru, Užicu, ali da se u nekim delovima beleži i poboljšanje, kao u Kragujevcu.

Sa druge strane, zabeležen je porast broja novoobolelih u Kruševcu.

U Kruševcu su obolele 342 osobe, a taj broj je prethodnih dana rastao tempom od desetak osoba po danu. Testirano je oko 4.500 osoba.

Trenutno se na infektivnom i grudnom odeljenju Opšte bolnice u Kruševcu nalazi 66 pacijenata, od čega je 17 Covid pozitivno. 

Njihovo stanje je stabilno, a oni sa težom kliničkom slikom se šalju u Niš i Kragujevac, rekla je za RTS komandant Štaba za vanredne cituacije i gradonačelnica Kruševca, Jasmina Palurović.

Zamenica direktora Klinike za infektivne i tropske bolesti Kliničkog centra Srbije, Ivana Milošević, rekla je da je priliv pacijenata ogroman i pozvala građane da nose maske i da se pridržavaju mera.

U "Štark areni" do sada je primljeno je 50 pacijenata, a na Institut za ortopedsko-hirurške bolesti "Banjica" 260 osoba.


 


 


Tagovi: Korona virus

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije