Krizni štab sumnja da je Kurti spreman da organizuje napad na KFOR i EULEX i optuži Srbe

"Krizni štab u ime srpskog naroda poziva KFOR i EULEX da povećaju budnost. Izražavamo ozbiljnu sumnju da je Kurti spreman da organizuje napad na pripadnike ovih misija i za to optuži ...
Image

Krizni štab oglasio se zbog, kako su naveli, „serije dezinformacija koje Priština plasira kao deo hibridnog rata protiv srpskog naroda“. 

„Aljbin Kurti plasira laži o napadima na KFOR sa ciljem da uvuče u sukob Srbe sa KFOR-om, koji je jedina legalna oružana formacija u skladu sa rezolucijom 1244“ – navode. 

Podsećaju da su politički predstavnici i članovi Kriznog štaba više puta javno pozivali građane na saradnju sa KFOR-om i EULEX-om.

„Jer su te međunarodne organizacije prisutne u skladu sa međunarodnim sporazumima koji su potpisani i koje mi poštujemo“ – navode.

„Odbijanje KFOR-a i EULEX-a da se stave u službu diktatorskog antisrpskog režima Aljbina Kurtija je razlog zašto Kurti nastoji da lažima izmisli napade na ove organizacije“ – ocenjuju. 

Krizni štab oglasio se posle sinoćne pucnjave u Zubinom Potoku za koju ostaje nejasno ko su počinioci. Kosovska policija je potvrdila da nije učestvovala ni u kakvoj razmeni vatre, kao i da nije napadnuta.

Predsednik Srpske liste Goran Rakić naveo je sinoć da nije napadnuta patrola KFOR-a, kako su to prvobitno izvestili kosovski mediji, da bi KFOR danas potvrdio da su nepoznata lica pucala sinoć u blizini patrole, da povređenih i materijalne štete nije bilo, te da se radi na utvrđivanju svih činjenica.

Kosovski premijer Aljbin Kurti danas je održao sastanak Saveta za bezbednost, nakon čega je poručeno:

„Ilegalne strukture, kao i kriminalne grupe, nastavljaju da vrše ekstremistička dela protiv građana Republike, državnih institucija, pripadnika Kosovske policije, novinara, pripadnika misije EULEX i patrolnih jedinica KFOR-a“. 


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.