16:34 | 13.05.2022 Izvor: Kim

"Kros RTS-a" održan i u Lapljem SeluTradicionalna manifestacija "Kros RTS-a", organizovana je danas širom Srbije. Takmičenje je održano i u srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji. U trkama u Lapljem Selu učestvovali su učenici OŠ "Miladin Mitić", Gimnazije, Medicinske i Ekonomske škole.

kros-rts-a-odrzan-i-u-lapljem-selu

Foto: Kim

"Važno je učestvovati, ne i pobediti" - moto je kojeg su se mnogi učenici pomenutih škola u Lapljem Selu danas pridržavali.

Iako je bilo više posmatrača nego učesnika, sve trke su, manje ili više, završene uspešno.

Oni najuporniji su osvojili zlatne medalje.

"Nisam se pripremao, ali se bavim sportom. Treniram fudbal. Uslovi su bili malo teži zbog neravnog terena, ali to što treniram me je izvuklo da osvojim prvo mesto", kazao je Filip Dimitrijević, učenik četvrtog razreda Medicinske škole.

"Nisam se pripremala, ali sam trčala prošle godine i onda mi je bilo lako. Ovo je jedno lepo iskustvo za mene. Završavam četvrtu godinu, pa sam želela da se oprobam. Teren je bio malo klizav sa dosta rupa, ali smo nekako izgurali do kraja", kazala je šampionka Anastasija Jovanović, učenica Medicinske škole.

Trčali su i najmlađi. Učenici OŠ "Miladin Mitić" bili su podeljeni po razredima.

Direktor Ljubiša Karadžić kazao je da su zbog bezbednosti dece izabrali stadion umesto školskog dvorišta.

"Učenici uvek reaguju pozitivno kada im se časovi skrate. Šalu na stranu. Druženje u prirodi, trčanje, nekima su bitni rezultati i prva mesta...", dodao je Karadžić.

Većina takmičara je ovaj kros doživela kao zabavu.

"Nije mi bilo važno da pobedim, već samo da učestvujem. Bilo je baš zabavno. Prijaviću se i sledeće godine", rekla je Elena - učenica drugog razreda OŠ "Miladin Mitić".

"Bilo nam je zabavno i nije bilo naporno", dodala je Isidora.

"Kros RTS-a" zbog pandemije korona virusa prethodne dve godine nije organizovan.

"Ovde se organizuje od 2000. godine i jedinstven je u Evropi, jer učestvuju sve škole na teritoriji Republike Srbije. Broj učesnika nekad prelazi i pola miliona", rekao je direktor Karadžić.

Na terenu stadiona "Polet" bili su i zaposleni u Hitnoj pomoći.

Imali su posla, s obzirom na to da je najviša dnevna temperatura bila oko 30-og podeoka, a zabeleženo je i nekoliko lakših povreda učesnika trka, koje su nastale usled padova na stazi.

"Kros RTS-a kroz Srbiju" organizuje Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u saradnji sa vaspitno-obrazovnim institucijama.
Tagovi: ŠkolaLaplje SeloDeca

Povezane vesti


NajčitanijeNajnovije