Radio Kontakt Plus - Radio kojem se veruje

Kurti: Da li je Vučić dr No ili gdin Njet? Znamo da doktor nije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nije pristao da potpiše evropski predlog sporazuma o putu ka normalizaciji odnosa Kosova i Srbije, ni Aneks o sprovođenju, a odbio je i ...
Image

„Nakon što je odbio da potpiše Sporazum od 27. februara i pre nego što je ponovo odbio da ga potpiše uz Aneks od 18. marta, Predsednik Srbije je odbio moju velikodušnu ponudu za samoupravljanje kosovskih Srba, u asocijaciji čiji bi nacrt ja sastavio i predložio“, naveo je večeras kosovski premijer na Tviteru.

„Da li je on dr No ili gdin ​​Njet? Pa, znamo da nije doktor“, dodao je Kurti.

On je, kako su ranije danas preneli mediji, ocenio da međunarodna zajednica treba da osudi Srbiju što je odbila da potpiše evropski predlog za normalizaciju odnosa i Aneks za implementaciju.

Kurti se osvrnuo i na izjavu srpskog predsednika da neće da implementira „bilo šta što se tiče članstva Kosova u Ujedinjenim nacijama“. Očekuje od međunarodne zajednice osudu ovakvih izjava.

„Druga strana ne može ovako da govori protiv članstva Kosova u međunarodnim organizacijama, uključujući Ujedinjene nacije, ne može da govori o tome kako nikada neće priznati Kosovo, s obzirom na to da je Osnovni sporazum defakto priznanje“ – dodao je.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.