Kancelarija za KiM: Kurti nastavlja sa otimanjem srpske zemlje na severu Kosova, Srbi će se suprotstaviti“

Povodom današnje odluke Vlade u Prištini da usvoji Nacrt preliminarne odluke o eksproprijaciji zemljišta u opštinama Leposavić i Zubin Potok, iz Kancelarije za Kosovo i ...
Image

U saopštenju  Kancelarije za KiM navedeno je da “Kurti ne haje za smirivanje tenzija, dijalog i normalizaciju odnosa, već novim institucionalnim pritiscima i pretnjama po ostanak i opstanak srpskog naroda, želi da protera Srbe sa njihovih vekovnih ognjišta”.

„Usvajanjem jednostrane, protivpravne i nelegalne odluke o eksproprijaciji imovine u Leposaviću i Zubinom Potoku, Kurti nastavlja otimačinu zemlje srpskih domaćina, kako bi na njoj bespravno gradio svoje baze i utvrđenja na severu Kosova“, kazali su u Kancelariji.

Istakli su da je “jasno kao dan da su zakasnele javne rasprave organizovane u ove dve opštine na severu početkom godine bile samo šarada u režiji Prištine za međunarodnu zajednicu i pokušaj zadovoljavanja forme, a ne nekakva briga za vladavinu zakona i prava Srba koji žive na Kosovu”.

Naglasili su da će se “narod čije je zemljište na udaru okupatora iz Prištine ovakvim radnjama suprotstaviti svim mirnim i legitimnim sredstvima, da neće ćutke gledati kako mu se otima dedovina”.

Iz Kancelarije za KiM poručili su da će zajedno sa svojim predstavnicima na terenu, narodom, pravnim zastupnicima i civilnim sektorom nastaviti da se bore za legitimne interese Srba.

Dodali su da će o “ovom novom Kurtijevom, jednostranom i protivpravnom potezu” obavestiti relevantne međunarodne predstavnike i misije koje deluju na Kosovu, kao i posrednika u dijalogu Miroslava Lajčaka.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.