Kurti: Nećemo dozvoliti ugrožavanje nezavisnosti Kosova

Kosovski premijer, Aljbin Kurti, izjavio je da neće dozvoliti ugrožavanje "nezavisnosti, suvereniteta i teritorijalnog integriteta Kosova".
Image

„Naravno, neka znaju svi, kada tražimo poštovanje nezavisnosti i teritorijalnog integriteta Ukrajine, nećemo tolerisati ni zadiranje u nezavisnost, suverenitet ili teritorijalni integritet Kosova“, rekao je Kurti na sednici Glavnog odbora pokreta Samoopredeljenje.

Ocenio je da je Samoopredeljenje „jedina parlamentarna stranka koja podržava progresivnu, socijaldemokratsku i antidiskriminacijsku aktivističku politiku“.

„Danas je od strateškog značaja razmišljati dugoročno o našoj organizaciji. Ne danas za sutra, ne za sledeću nedelju, mesec ili godinu, već za deset ili 20 godina stabilnosti. Prave promene zahtevaju upornost. Održivost će nam dati samo organizacija“, rekao je Kurti.

Podsetio je da je kosovska vlada u 2021. godini izdvojila 300 miliona evra za pomoć privredi a da je ove godine, zajedno sa inflatornim paketom, obezbedila podršku od oko 350 miliona evra.

N1/Beta


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.