11:54, 25.03.2020Izvor: RTK, RTK2

Kurti: Nemam važniju odgovornost od zaštite zdravlja građanaKosovski premijer, Aljbin Kurti, obratio se građanima nekoliko minuta pre početka sednice na kojoj će se glasati o predlogu za nepoverenje Vladi.

kurti-nemam-vazniju-odgovornost-od-zastite-zdravlja-gradana

Foto: Insajder

On je rekao da su poslali odgovor na predsednikov zahtev Ustavnom sudu.

Prema Kurtiju, kosovski predsednik Hašim Tači, kao strana u postupku, nije ispunio ni jedan od tri uslova potrebnih da bi sud odobrio zahtev za privremene mere, ističući da su zatražili od Ustavnog suda da odbaci zahtev u vezi sa uvođenjem privremenih mera.

"Kao premijer Kosova, ja nemam veću i važniju odgovornost od zaštite zdravlja svih građana zemlje. Zato sam, zajedno sa svojom vladom, obećao da ću u potpunosti delovati u skladu sa preporukama stručnjaka Nacionalnog instituta za javno zdravlje Kosova, a posebno njegovog direktora prof. dr Nasera Ramadanija. Predsednikova borba protiv tih preporuka došla je u nepovoljno vreme. Prema ekspertima Nacionalnog instituta za javno zdravlje Kosova, ulazimo u kritične nedelje kada je rizik od ubrzanog širenja virusa na najvišem nivou. Rekao sam i ponoviću: nema mesta za paniku. Međutim narednih nedelja, više nego ikada, svako od nas, institucije i građani, moraju pažljivo postupati kako bi zaštitili sve", dodao je on.

Kurti nije pomenuo zahtev za izglasavanje nepoverenja koji je inicirao DSK, pozivajući istovremeno na borbu protiv virusa COVID-19.


Tagovi: PravosuđeHašim TačiAljbin KurtiVlada KosovaKorona virus

Povezane vesti
Najčitanije


08:19, 24.05.2020


Najnovije