Kurti ponovo poziva Srbe da ne napuštaju institucije

Kosovski Premijer, Aljbin Kurti, pozvao je srpske zvaničnike da ne napuštaju kosovske institucije, tvrdeći da su oni koji nalažu napuštanje institucija, kako je rekao, oni kojima smetaju ...
Image

Aljbin Kurti je na početku današnje sednice vlade rekao da je na severu Kosova do sada izrečeno 1.012 opomena vlasnicima vozila srpskih tablica sa nazivima gradova na Kosovu i Metohiji.

„Mi smo odgovorna vlast, protiv svih kriminalaca, posvećena razvoju, integraciji, jednakosti za sve, poštovanju prava manjina i služenju građanima bez razlike i diskriminacije. Oni koji nalažu napuštanje kosovskih institucija su oni kojima smetaju zakonitost i ustavnost, borba protiv kriminala i korupcije u našoj zemlji“, rekao je Kurti, a prenose mediji na albanskom.

Na severu Kosova sve više Srba podnosi ostavke na svoja radna mesta i napušta kosovske institucije, nakon jednostrane odluke Prištine o registarskim tablicama, smene Nenada Đurića, izgradnje baza na severu KiM, kao i kršenja prava Srba i Briselskog sporazuma. 

Nakon političkih predstavnika, policajaca, sudija i tužilaca, danas su ostavke podneli i viši službenici opštinskih izbornih komisija. 

RTS


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.