Kurti poziva Brnabić da dođe i vidi koliko je Kosovo demokratska država

Kosovski premijer Aljbin Kurti kazao je da premijerka Srbije Ana Brnabić može da dođe na Kosovo da vidi koliko je ono demokratska država. On je rekao da će Brnabić ući na Kosovo sa srpskom ličnom ...
Image

U isto vreme kada Brnabić bude na Kosovu u ponedeljak, dvojica ministara iz Kurtijeve vlade biće u zvaničnoj poseti jugu Srbije, u opštinama u kojima žive Albanci.

Kurti navodi da i sam planira da poseti, kako je rekao, preševsku dolinu.

„Neka Brnabić uđe na Kosovo sa ličnom kartom koju su izdale vlasti u Beogradu i neka vidi da sve funkcioniše kao demokratska država, koja je demokratskija i nezavisnija od Srbije“, kazao je Kurti.

Kada je reč o registarskim tablicama, Kurti je pozvao građane srpske nacionalnosti da tablice preinače u „RKS“, a rok za to je 31. oktobar.

Rekao je da će na taj način uštedeti i do 5.000 evra, jer neće platiti akcize i poreze za uvoz vozila.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, nakon sastanka sa slovenačkim kolegom Borutom Pahorom, kazao je da planovi Aljbina Kurtija ne idu prema očekivanjima, kada je reč o preregistraciji vozila.

„Trenutno, ono što sam dobio kao informaciju jutros u 9h – dvoje građana je prihvatilo da promeni tablice. Jedan od njih zaposlen je u prištinskim institucijama, a drugi nije. Tako da im dobro ide. A ima ukupno oko 9.000 tablica. Od toga je 7.500 na severu Kosova. Govorim o 'KM' tablicama. Očigledno svi čekaju u redu da podrže te Kurtijeve ideje. Moja procena je da to neće ići preko 200 ukupno, ali videćemo… Možda on bolje poznaje naš narod nego što ga ja poznajem“, rekao je Vučić.

Nije Vučić bio samo ironičan, pun zbilje rekao je i da nam u vezi sa tablicama problemi tek predstoje, a o njima o tom potom.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.