17:50, 21.01.2022 Izvor: Radio Kontakt Plus

Kurti sa Devenportom, među temama zakon o upotrebi jezika, referendum...Kosovski premijer, Aljbin Kurti, sastao se danas sa šefom misije OEBS-a na Kosovu, Majklom Devenportom i zamenicom šefa Kancelarije za politička pitanja i komunikacije, Terezom Abrahamsen. 

kurti-sa-devenportom-medu-temama-zakon-o-upotrebi-jezika-referendum

Foto: Kancelarija kosovskog premijera

Sastanak je bio fokusiran na prava manjina, vladavinu prava, pitanja bezbednosti i dobrog upravljanja - navode iz kancelarije kosovskog premijera, dodajući da se na sastanku razgovaralo i o primeni Zakona o upotrebi službenih jezika, podršci Kancelariji poverenika za jezike, kao i "spremnosti OEBS-a da pomogne Kabinetu premijera i vladi u oblastima od zajedničkog interesa".

Kurti se zahvalio Davenportu na kontinuiranoj komunikaciji, uključujući "situaciju povodom ustavnog referenduma Srbije" - stoji u saopštenju. 

Podsetimo, referendum za izmene u Ustava Republike Srbije nije održan na Kosovu i Metohiji, zbog odbijanja kosovske vlade da dopusti glasanje u srpskim sredinama. Kosovska skupština usvojila je i rezoluciju protiv održavanja ovog referenduma na Kosovu, zbog čega su građani srpske nacionalnosti po prvi put glasali u gradovima centralne Srbije. 
Tagovi: OEBSAljbin KurtiKosovoMajkl DevenportReferendum

Povezane vesti


NajčitanijeNajnovije