19:25 | 02.12.2022 Izvor: Radio Kontakt Plus

Kurti se sastao sa Mandlom, razgovarali i o predstojećim izborima na severu KosovaKosovski premijer Aljbin Kurti sastao se danas sa poslanikom Evropskog parlamenta Lukasom Mandlom koji je i na funkciji šefa Posmatračke misije EU za izbore na Kosovu.

kurti-se-sastao-sa-mandlom-razgovarali-i-o-predstojecim-izborima-na-severu-kosova

Foto: Kabinet kosovskog premijera

"Bilo je reči o izborima koji će biti održani u opštinama Severna Mitrovica, Leposavić, Zubin Potok i Zvečan i značaju njihovog uspeha" - navodi se u saopštenju kabineta kosovskog premijera. 

Kurti je istakao da je "politički pluralizam veoma važan za demokratiju i njen razvoj", te je Mandla obavestio o imenovanju Nenada Rašića za ministra za zajednice, kao i o planovima kosovskih institucija za podnošenje prijave za članstvo u Evropskoj uniji.

Mandl je izrazio zadovoljstvo formiranjem ad hoc komisije za izbornu reformu i dao podršku podnošenja zahteva Kosova za članstvo u EU i procesu ka članstvu - dodaju iz Kurtijevog kabineta. 

Sastanku je prisustvovao i šef Kancelarije EU na Kosovu, ambasadora Tomaša Sunjoga.

Podsetimo, u Prištini je danas Misija Evropske unije za praćenje izbora (EFM) predstavila svoje preliminarne nalaze o napretku u sprovođenju do sada postignutih preporuka Misije EU za praćenje izbora.
Tagovi: EUAljbin KurtiSever Kosova

Povezane vesti


NajčitanijeNajnovije