Kurti: Srbi koji su napustili institucije treba da se prijave na konkurse da bi se vratili na posao

Kosovski premijer Aljbin Kurti izjavio je, govoreći o povratku Srba sa severa u institucije koje su ranije napustili, da politička ostavka ne može biti praćena političkim pozivima i da "oni koji ...
Image

Predstavnici opozicije sazvali su sednicu skupštine, kako bi se raspravljalo o „hitnim merama Vlade u vezi sa situacijom koja je nastala na Kosovu“, a lider Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj još jednom je predstavio Rezoluciju o situaciji na Kosovu, nakon najnovijih tenzija zbog odluke kosovske vlade o (pre)registraciji vozila sa srpskim tablicama gradova na Kosovu.

On je zatražio od kosovske predsednice, premijera i predsednika Skupštine da počnu razgovore sa Srbima o povratku u institucije koje su prethodno napustili, kao i intenzivnu komunikaciju između Vlade i opozicije, prenosi KoSSev.

Kurti je za skupštinskom govornicom branio svoj pristup dijalogu sa Beogradom i poručio opoziciji da treba da „budu srećni što ne zavise od Srpske liste kao prethodne vlade“, jer bi se u suprotnom, nakon aktivnosti u dijalogu, izglasalo nepoverenje.

FoNet/N1


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.