Kurti u poseti poplavljenim mestima, obišao Južnu Mitrovicu, selo Lisica i Srbicu

Kosovski premijer Aljbin Kurti posetio je danas južni deo Mitrovice i Srbicu, obišavši mesta pogođena poplavama. 
Image

„Pričinjena je znatna materijalna šteta: oštećeni su objekti i javna infrastruktura, stambene kuće, poljoprivredna gazdinstva i preduzeća. U Srbici je uništeno ili oštećeno devet manjih mostova, dok smo u Lauši posetili ženu čijih se 10.000 kokošaka udavilo“ – naveo je Kurti.

Kosovski premijer posetio i selo Lisica u blizini Dudinog Krša prema Južnoj Mitrovice, gde se Sitnica uliva u Ibar. 

„Poplava u mitrovačkom selu Lisica, prema rečima meštana, posledica je zastoja od skoro 300 metara toka reke Ibar kao posledica izgradnje stadiona u severnom delu grada“ – naveo je Kurti. 

Dodao je da su se Ibar i Sitnica spojili tokom poplava, formirajući jezero, te da ima dostamrtvih životinja, pa da zato postoji i rizik od  epidemije. 

Navodi da su pripadnici Kosovskih bezbednosnih snaga, policije, vatrogasci i javna preduzeća podelil evakuisanim porodicama hranu, odeću i ćebad, lekove i higijenske pakete. 

„Vlada i opštine rade zajedno na podršci građanima i prevazilaženju ove situacije“ – naveo je. 

On je posetio ove opštine zajedno sa ministrom KBS-a, Armendom Mehajem i ministrom lokalne samouprave Eljbertom Krasnićijem. Sastao se sa gradonačelnicima Srtbice i Južne Mitrovice, Fadiljem Nurom i Bedrijem Hamzom. 


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.