22:00 | 31.07.2022 Izvor: Radio Kontakt Plus

Kurti: Vučić i Petković odgovorni za nemire"Današnje agresivne akcije su planirane. Vučić i Petković su odgovorni za nemire" - poručio je kosovski premijer Aljbin Kurti. 

kurti-vucic-i-petkovic-odgovorni-za-nemire

Foto: Video printscreen

"I pre nego što je počelo naše izdavanje ulazno-izlaznih dokumenata na graničnim prelazima sa Srbijom, nelegalne srpske strukture na severu počele su da blokiraju puteve i da pucaju. Njima su prethodile izjave, sastanci i skupovi straha i pretnji u Beogradu i Raški" - naveo je Kurti. 

"Sledeći sati, dani i nedelje mogu biti izazovni i problematični. Suočeni smo sa srpskim nacional-šovinizmom koji dobro poznajemo. Radićemo danonoćno, bićemo na vrhuncu svojih obaveza, za vas kao građane i za našu demokratsku republiku. I zajedno ćemo uspeti da očuvamo red i zakon dovodeći ih u svaki kutak zemlje" - dodao je. 

Navodi i da je kosovska vlada demokratska i progresivna koja "voli, poštuje i sprovodi zakon i ustavnost, mir i bezbednost, za sve građane bez razlike i za celu našu zajedničku državu". 

"Organi reda i bezbednosti naše države sakupljaju informacije, prate situaciju i delovaće u odbranu zakona i građana, našeg suvereniteta i teritorijalnog integriteta" - navodi Kurti, poručujući građanima da pažljivo prate saopštenja kosovske vlade, Ministarstva unutrašnjih poslova i Kosovske policije.

"I ne dozvolite da vas dezinformišu zvanični beogradski mediji ili bilo koji medij na Kosovu koji im svesno služi ili nesvesno postaje njihov plen" - zaključio je Kurti. 
Tagovi: Aljbin KurtiSever KosovaAleksandar VučićPetar Petković

Povezane vesti


Najčitanije


09:30 | 12.08.2022


Najnovije