12:25, 19.01.2022 Izvor: RTS

Kusari-Ljilja: Uskoro licenciranje kompanije za naplatu struje na severu KosovaŠefica poslaničke grupe vladajućeg pokreta "Samoopredeljenje" Mimoza Kusari-Ljilja izjavila je da je "Srbija spremna da počne da snabdeva energijom sever Kosova", ukoliko vlasti u Prištini odluče da ne plate račune za utrošenu struju za četiri severne opštine.

kusari-ljilja-uskoro-licenciranje-kompanije-za-naplatu-struje-na-severu-kosova

Radio Kontakt Plus

"Uverena sam da će 2022. godina označiti pozitivan i veoma važan zaokret u odnosu na povratak elektroenergetske stabilnosti na severu, što podrazumeva licenciranje kompanije i početak naplate računa", rekla je Kusari-Ljilja prištinskim medijima.

Objasnila je da je politička situacija uticala na to da vlada u Prištini izdvoji sredstva za struju na severu, radi održanja stabilnosti.

"To nije tehnički problem ili problem kompetencija. Ali, prvi put smo tako blizu rešenja, čime se završava 22-godišnja saga okolnosti u kojima se na severu nije plaćala struja, uz to da se nije plaćala ni voda za piće i bez plaćanja poreza na imovinu", kazala je Kusari-Ljilja.

Dodala je da to nije lako rešenje i da je potrebno vreme.

"Ne tražimo luksuz, ali je osnovno da građani na severu ispunjavaju svoje obaveze. To je nejednakost i stalni znak nestabilnosti koja je na celom Kosovu. Ako je dozvola izdata, potrebno je tri do četiri meseca u tehničkoj pripremi, u registraciji potrošača i dr", podvukla je šefica poslaničke grupe vladajućeg pokreta "Samoopredeljenje" u kosovskoj skupštini.

RTS
Tagovi: Električna energijaSever Kosova

Povezane vesti


NajčitanijeNajnovije