13:37, 07.10.2019Izvor: Radio Kontakt Plus

„Kvalitetno školovanje sa perspektivom za bezbrižan život dece“ (FOTO)U okviru obeležavanja Dečije nedelje, danas je održana promocija smera - Fizioterapeutski tehničar, u Medicinskoj školi sa domom učenika u Kosovskoj Mitrovici.

kvalitetno-skolovanje-sa-perspektivom-za-bezbrizan-zivot-dece-foto

Radio Kontakt Plus

Učenici tog smera, u saradnji sa svojim profesorima, spremili su edukativni sadržaj zanimljivog karaktera. Na delu je bilo moguće videti rad ultrazvuka, lampe, lasera i masaže.

Bojana Biševac, nastavnik praktične nastave, kaže da sticanjem zvanja fiziterapeutskog tehničara, mladi imaju posao u svojim rukama.

„Da bismo obezbedili bezbrižan život deci, treba da im obezbedimo kvalitetno školovanje sa perspektivom, kao što je to slučaj sa našom školom i ovim smerom. Smer ’fizioterapeutski tehničar’ je jako popularan danas u svetu i sticanjem ove diplome deca imaju posao u svojim rukama. Bitno je da ne treba tu da se zaustavljaju, već da misle i o daljem školovanju, iako i sa ovim zvanjem mogu dobro da zarađuju i žive lepo od svog rada.“

Ona dodaje, da Medicinska škola sa domom učenika ima najsavremenije aparate za elektroterapiju i fototerapiju, za ostale vidove terapije, za masaže, bioptron lampe itd.

Marina Biševac, direktorka ove škole, kaže da je pravo deteta da uči, stvara i pokaže svetu šta zna.

„Učenici naše škole su se i ove, kao i prethodnih godina, aktivno uključili u obeležavanje Dečije nedelje. Učenici Fizioterapeutskog smera su se potrudili da svojim vršnjacima pokažu ono što su oni u okviru svog četvorogodišnjeg školovanja naučili. Njihovo je pravo da uče, stvaraju i pokažu ono što znaju.“

Dečija nedelja ove godine obeležava značajan jubilej, 30 godina Konvencije UN-a o pravima deteta - najznačajnijeg međunarodnog dokumenta u oblasti ljudskih prava koja se tiču dece.

Cilj Dečije nedelje je skretanje pažnje javnosti na decu i mlade, na njihove potrebe i prava u porodici, društvu i lokalnoj zajednici, na pravo da odrastaju u što boljim uslovima, na jednake šanse za razvoj i ostvarenje svojih potencijala.Tagovi: MitrovicaKosovoObrazovanje

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije