10:56, 16.10.2020Izvor: Radio Kontakt Plus

Lajčak i Petković o dijalogu i Zajednici srpskih opštinaSpecijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak I direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković, razgovarali su danas sa o nastavku dijaloga i načinima da se reši problem odbijanja Prištine da omogući formiranje Zajednice srpskih opština.

lajcak-i-petkovic-o-dijalogu-i-zajednici-srpskih-opstina

Foto: Kancelarija za KiM

Petković je Lajčaku rekao da Zajednica srpskih opština mora biti formirana odmah i sa nadležnostima koje joj pripadaju po briselskim dogovorima, navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.

“Sada je na testu ne samo volja Prištine da se problemi rešavaju dijalogom, već i sposobnost EU kao posrednika u dijalogu da garantuje sprovođenje dogovorenog”, rekao je Petković, dodaje se u saopštenju.

Prema njegovim rečima, Zajednica srpskih opština ima samo jedan cilj - da zaštiti položaj i prava srpskog naroda na Kosovu i Metohiji.

Petković je dodao, da Beograd želi nastavak dijaloga i rešavanje otvorenih pitanja miroljubivim sredstvima, ali da se konstruktivnost i kredibilnost mora zahtevati i od Prištine.


Tagovi: DijalogEUKancelarija za KiMMiroslav LajčakZSOPetar Petković

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije