Lajčak: Naredni sastanak u okviru dijaloga Beograda i Prištine u Ohridu

Specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak, najavio je da će naredni sastanak u sklopu dijalogu Beograda i Prištine biti održan u Ohridu, u Severnoj ...
Image

Miroslav Lajčak je na Tviteru saopštio da se sastao sa zamenikom premijera Severne Makedonije Bojanom Maričićem, kojem se zahvalio na snažnoj podršci dijalogu.

“Imao sam odličan sastanak sa zamenikom premijera Maričićem. Zahvalan sam Severnoj Makedoniji na snažnoj podršci dijalogu i radujem se sledećem sastanku u okviru dijaloga u Ohridu kasnije ovog meseca”, napisao je Lajčak.

Dodao je da je sa Maričićem razgovarao i o pitanjima od suštinske važnosti za evropsku budućnost Severne Makedonije.Had an excellent meeting with DPM Marichikj. I am grateful to ???????? for its strong support to the Dialogue and am looking forward to the next Dialogue meeting in Ohrid later this month. We also discussed issues of essence to North Macedonia’s ???????? future. pic.twitter.com/zqxumS28Tw— Miroslav Lajčák (@MiroslavLajcak) March 2, 2023

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, najavio je, nakon razgovora u Briselu 27. februara, da će naredni sastanak u sklopu dijaloga biti 18. marta u Severnoj Makedoniji.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.