22:55 | 10.03.2023 Izvor: Radio Kontakt Plus

Lajčak sa komandantom KFOR-a i šefovima misija na Kosovu o dijalogu Beograda i PrištineKomandant KFOR-a Anđelo Mikele Ristuća, šef OEBS-a Majkl Devenport, specijalna predstavnica generalnog sekretara i šefica UNMIK-a Karolin Zijade i šef EULEX-a Lars Gunar Vigemark, razgovarali su danas sa specijalnim predstavnikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine, Miroslavom Lajčakom o trenutnoj situaciji u dijalogu Beograda i Prištine.

lajcak-sa-komandantom-kfor-a-i-sefovima-misija-na-kosovu-o-dijalogu-beograda-i-pristine

Foto: Facebook/KFOR

U sedištu KFOR-a, oni su razgovarali o trenutnoj situaciji na KiM, kako bi se sinhronizovali svi napori da se podrži dijalog u okviru odgovarajućih mandata, navodi se u objavi KFOR-a na Fejsbuku. 

„KFOR ostaje izuzetno oprezan i ima sposobnost da u potpunosti nastavi sa sprovođenjem mandata UN za dobrobit svih zajednica koje žive na Kosovu. KFOR takođe nastavlja da podržava dijalog Beograda i Prištine uz posredovanje EU – kao glavnu platformu za izgradnju trajnog mira i bezbednosti širom regiona“, stoji u objavi.

Podsetimo, specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine, ranije danas se sastao i sa predstavnicima Srpske liste, te opozicionih partija na Kosovu, a juče sa kosovskom predsednicom Vjosom Osmani, premijerom Aljbinom Kurtijem i šefom pregovaračkog tima Prištine Besnikom Bisljimijem.

Lajčak će početkom naredne sedmice, odnosno 13. i 14. marta, boraviti u Beogradu.

O ishodu pomenutih sastanaka, čitajte u posebnim vestima:

Lajčak: Sastanci ispunili svrhu; Srpska lista o preduslovima za normalizaciju odnosa

Lajčak posle sastanka sa Kurtijem: Svrha posete razgovor o implementaciji evropskog predloga
Tagovi: DijalogOEBSUNMIKKFOR EULEXMiroslav LajčakFrancusko-nemački predlog

Povezane vesti


Najčitanije


21:47 | 24.05.2023


Najnovije