Lajčak u Beogradu: Vučić demonstrirao odgovoran pristup, ključna je Zajednica srpskih opština

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa specijalnim izaslanikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom, predstavnikom SAD za zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom ...
Image

Lajčak je dodao da je Vučić „demonstrirao odgovoran pristup i volju da donese teške odluke u interesu mira i evropske perspektive za Srbiju“.

Slovački diplomata je kazao da je „formiranje Zajednice srpskih opština ključan element za stabilnost regiona“.

„Ubeđeni smo da je plan koji smo predstavili u septembru najbolji put za normalizaciju odnosa Srbije i Kosova i evropsku perspektivu regiona. Nastavljamo da radimo“, rekao je Lajčak.

Sastanku u Beogradu su, pored Lajčaka i Eskobara, prisustvovali savetnici francuskog predsednika, nemačkog kancelara i italijanske premijerke – Emanuel Bon, Jens Pletner i Frančesko Talo.Together with ???????????????????????? Chief foreign policy advisers and ???????? DAS Escobar, I travelled to Kosovo and Serbia today to discuss steps towards normalisation of their relations based on our Proposal. This also means full implementation of all Agreements. I plan to continue our talks soon. pic.twitter.com/1LBM2F6kPK— Miroslav Lajčák (@MiroslavLajcak) January 20, 2023

Podsetimo, predstavnici Evropske unije i Sjedinjenih Država pre dolaska u Beograd razgovarali su danas u Prištini više od dva sata sa kosovskim premijerom Aljbinom Kurtijem.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.