Laplje Selo: Humanitarni odbojkaški turnir za lečenje Mirjane Lazić

U Srednjoškolskom centru u Lapljem Selu održan je humanitarni turnir u odbojci radi prikupljanja sredstava za lečenje Mirjane Lazić iz Suvog Dola. 
Image

Mirjani Lazić je neophodna transplantacija rožnjače. Na ideju da na ovaj način prikupe određena sredstva došli su profesori fizičke kulture u Gimnaziji, Medicinskoj i Ekonomsko-trgovinskoj školi.

„Moje kolege i ja smo želeli da na ovaj način prikupimo sredstva i pomognemo koliko je to moguće. Stavili smo kutiju kako bi učenici ubacivali novac, ko je koliko u mogućnosti“, kazala je za RTV Kim profesorka fizičke kulture u Medicinskoj školi Milena Krstić.

U ovoj humanitarnoj akciji, pored učenika, učestvuju i profesori.

„Po završetku turnira kutija će danas biti u prostorijama Medicinske škole, tako da će i profesori donirati novac, sutra će biti u Ekonomskoj, a narednog dana u Gimnaziji“, dodala je Krstićeva.

Ovo nije prvi put da se učenici koji nastavu pohađaju u Srednjoškolskom centru u Lapljem Selu odazovu humanitarnim akcijama.

„Jako je lepo ovo što radimo, jer pored toga što prikupljamo novac u humanitarne svrhe, mi se puno zabavljamo. Nova škola je stvarno lepa, imamo odlične uslove, sve je super. Što više ovakvih turnira – to bolje“, rekla je učenica prvog razreda Medicinske škole Magdalena Mitić.

„Ovo je za mene vrlo značajno. Ja se bavim sportom i van škole, treniram fudbal za FK `Polet`. Ovo nije prvi put da učestvujem na humanitarnom turniru, učestvovao sam i ranije. Uslovi u ovoj školi su znatno bolji, za razliku od prethodne“, naveo je Milan Milovanović, učenik druge godine Ekonomsko-trgovinske škole.

„Mi smo i prethodnih godina uvek organizovali humanitarne akcije. Sviđa mi se ta empatija koja postoji kod njih i ta želja da pomognu onome kome je potrebna novčana pomoć“, zaključila je profesorka Krstić.

Mirjani Lazić iz Suvog Dola kod Lipljana potrebna je novčana pomoć u iznosu od 10.000 evra za transplantaciju rožnjače. Ona već deset godina boluje od degenerativne bolesti očiju (keratokonusa).

Novac za Mirjanino lečenje se može uplatiti na žiro račun u Rajfajzen banci na broj: 1501001024791643, kao i u NLB – Komercijalnoj banci- devizni račun RS35205903103076420513, dinarski račun – 205900103078452813.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.