Laplje Selo: Puštanjem balona i paljenjem sveća srednjoškolci odali počast stradalima

U dvorištu Srednjoškolskog centra u Lapljem Selu, đaci i profesori Medicinske i Ekonomske škole, kao i Gimnazije su paljenjem sveća i puštanjem belih balona odali ...
Image

Minutom ćutanja za stradale osnovce i čuvara započet je pomen u Srednjoškolskom centru u Lapljem Selu.

U svim školama koje funkcionišu po sistemu Republike Srbije na Kosovu su danas učenici i nastavnici u dvorištima zapalili sveće i odali počast stradalima u OŠ „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu, naveo je načelnik Školske uprave za Kosovo i Metohiju Ivan Zaporožac.

„Ovo su jako teški dani za našu zemlju. Okupili smo se danas širom Kosova, učenici, nastavnici, prosvetni radnici i građani kako bi odali poslednju počast učenicima i kolegi koji su nastradali u nemilom događaju. Naš cilj je da se sa ovog mesta pomolimo Bogu da se više nikada, ni u jednoj našoj školi, ni u čitavoj zemlji ne ponove ovakve stvari“, dodao je on.

„Ovo je tragičan događaj koji ne sme više da se ponovi“, ocenio je direktor Medicinske škole Miodrag Živić.

„Ovo su stvarno teški trenuci, ne samo za Ministarstvo prosvete, nego i za celu našu zemlju. Tragičan događaj, treba svi da se pomolimo Bogu i da poželimo da se ovo nikada više ne desi, da se ne sastajemo u ovakvim okolnostima i da palimo sveće za ovako nešto“, rekao je on.

Pored đaka i prosvetnih radnika, pomenu u Lapljem Selu prisustvovali su i predstavnici Opštine Gračanica i Privremenih organa Prištine i Lipljana.

Učenici nižih razreda OŠ „Kralj Milutin“ u Gračanici jutros su takođe odali poštu nastradalima. Sinoć  je u manastiru Gračanica služen parastos, a veliki broj okupljenih građana zapalio je sveće i pomolio se za ubijene i ranjene.

Podsetimo, u tragediji koja se u sredu dogodila u Beogradu u OŠ „Vladislav Ribnikar“ na Vračaru je ubijeno osam učenika, kao i radnik obezbeđenja, a ranjeno je još šestoro osnovaca, te nastavnica istorije. Širom Srbije i regiona odaje se počast stradaloj deci.

Dan nakon tragedije u osnovnoj školi u Beogradu, sinoć se dogodilo još jedno masovno ubistvo u okolini Mladenovca kada je ubijeno osmoro i ranjeno još 14 ljudi.

Kim


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.