Lavrov: Rusija za održivo rešenje uz poštovanje interesa Srbije

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov izjavio je danas da je, uzimajući u obzir nedavno zaoštravanje situacije na KiM, potrebno pronaći rešenje na osnovu striktnog ...
Image

Lavrov je to rekao na sastanku sa ministrom unutrašnjih poslova Srbije Aleksandrom Vulinom u Moskvi, sa kojim je razgovarao o pitanjima bilateralne i regionalne saradnje, objavljeno je na sajtu Ministarstva spoljnih poslova Rusije.

Lavrov je pre sastanka sa Vulinom istakao da je stav Rusije kada je reč o Kosovu nepromenjen, dodajući da je to više puta potvrdio ruski predsednik, Vladimir Putin.

„Zalažemo se da Beograd i Priština postignu održivo, obostrano prihvatljivo rešenje na osnovu Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija“, rekao je Lavrov.

Dodao je da to rešenje nesumnjivo mora biti, pre svega, u skladu sa međunarodnim pravom i mora biti odobreno od Saveta bezbednosti UN.

„Prihvatićemo samo takav ishod koji će odgovarati Srbima. Našim srpskim prijateljima pružićemo svestranu podršku u postizanju tog rezultata“, rekao je Lavrov, navedeno je na sajtu Ministarstva spoljnih poslova Rusije.
 


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.