12:32, 17.06.2020Izvor: Beta / Danas

Lavrov sutra u Beogradu, jedna od važnih tema KosovoŠef ruske diplomatije, Sergej Lavrov, dolazi sutra u radnu posetu Srbiji gde će sa predsednikom Aleksandrom Vučićem i šefom diplomatije Ivicom Dačićem razgovarati o političkoj i ekonomskoj saradnji dve zemlje, situaciji na Balkanu i aktuelnim međunarodnim pitanjima, najavljeno je u Moskvi.

lavrov-sutra-u-beogradu-jedna-od-vaznih-tema-kosovo

Foto: AP

Jedna od važnih tema biće, kako se očekuje, i pitanje Kosova o čemu je predsednik Srbije u ponedeljak telefonom razgovarao sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

Moskva se zalaže za izradu kompromisnog rešenja prihvatljivog za Beograd, koje mora da odobri Savet bezbednosti UN, saopšteno je iz Kremlja posle razgovora dvojice lidera.

Vučić će iduće nedelje otuputovati u Moskvu gde će se sastati sa Putinom i 24. juna, prisustvovati vojnoj paradi povodom 75. godišnjice pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu.

Vučić je uoči posete Lavrova rekao da "to što je za prvu posetu inostranstvu posle prinudne pauze izazvane pandemijom korona virusa“ izabrao Srbiju predstavlja "još jednu potvrdu najbližih prijateljskih odnosa i izvanrednog strateškog partnerstva Srbije i Rusije, saopšteno je iz kabineta predsednika Srbije.

Ministar spoljinih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je, uoči sutrašnje posete ruskog šefa diplomatije Sergeja Lavrova, da će Rusija podržavati svako rešenje koje je u interesu Srbije i ono šta Srbija hoće.


Tagovi: DijalogSergej LavrovRusijaKosovo

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije