Radio Kontakt Plus - Radio kojem se veruje

Lepina: Obijena kuća porodice Slavić

U selu Lepina sinoć oko 21.30 obijena je kuća petočlane porodice Slavić. Kako je za Medija centar rekao vlasnik Boban Slavić, on, supruga i njihovo troje dece su u vreme provale bili van kuće. Slučaj ...
Image

Slavić navodi da za sada nepoznati počinioci, iz kuće najverovatnije nisu uspeli da odnesu ništa, ali su pričinili manju materijalnu štetu, oštećen je jedan prozor.

“Izašli smo na trenutak, nekih deset minuta. Srećom, vratili smo se brzo. Kada smo se vratili videli smo da je kuća obijena i da je provalnik bio najverovatnije unutra. Mislim da je možda i bio zatečen jer smo mi naišli, vide se tragovi i gde je izašao kroz prozor. Naša sreća je što ništa nije uspeo da uzme, jer nije imao vremena”, rekao je on za Medija centar.

Boban Slavić kaže da je ovo četvrti put da je njegova kuća na meti lopova, a počinioci nijednom nisu pronađeni.

“Prošli put su nam naneli veliku materijalnu štetu, uzeli su nam novac, sada nismo primetili još ništa, videćemo. Policija je bila, istraga je u toku, dao sam izjavu i videćemo šta dalje, ali nažalost, ovo nije jedini slučaj. Čujemo da su se u poslednje vreme pojavile neke grupe, u susednom selu se desilo pa sad u Lepini, u Preocu i verujte ne znamo kako će ovo da se odvija”, naveo je Slavić.

Kancelarija za KiM: Srbi nisu legitimne mete ni po jednom jedinom osnovu

“Novi napad na porodicu Slavić iz Lipljana kojima je sinoć po peti put obijen dom, uneo je nemir i strah kod Srba koji žive u centralnom delu Кosova i Metohije. Tek pukim sticajem okolnosti, lopovi nisu uspeli da pričine veću materijalnu štetu”, saopšteno je iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Sa Slavićima su stupili u kontakt predstavnici opština iz Lipljana i Gračanice koji će ih danas i obići i razgovarati na koji način mogu da im pomognu, dodaje se u saopštenju. 

“Učestali napadi na srpsku imovinu u ovom delu Кosova i Metohije još jednom su pokazali neophodnost veće zaštite srpske zajednice na centralnom Кosovu i adekvatnog reagovanja i sankcionisanja počinilaca. Srbi nisu legitimne mete ni po jednom jedinom osnovu i svaki udar na bilo koju srpsku porodicu mora se tretirati s najvećom pažnjom”, zaključuje se u saopštenju Kancelarije za KiM.

Pljačke srpskih kuća na Kosovu su u poslednje vreme sve učestalije, a u poslednjih desetak dana opljačkane su kuće porodice Mitić iz Lapljeg Sela, Mirić iz Batusa i Nedeljković iz Preoca.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.