09:33, 09.01.2020Izvor: Radio Kontakt Plus

Leposavić: Izgoreo automobil Slavka Simića u podmetnutom požaruU Leposaviću je nešto nakon ponoći u podmetnutom požaru izgoreo putnički automobil.

leposavic-izgoreo-automobil-u-podmetnutom-pozaru

Foto: Vesna Vukašinović

Portparol Kosovske policije za Region Sever, poručnik Branislav Radović rekao je za Kontakt Plus da je do do požara došlo 25 minuta iza ponoći,  u ulici Milana Radulovića Krcuna.

„Dana 9.1 2020. u 00:25 u Leposaviću u ulici Milana Radulovića Krcuna došlo do požara na putničkom automobilu marke Peugeot crne boje KM registarskih oznaka. Vlasnik automobila je Srbin S.S. (1984). Vozilo je bilo parkirano u nedovršenoj garaži ispred zgrade u kojoj vlasnik stanuje“- naveo je Radović.

Prema njegovim rečima, na lice mesta izašla je vatrogasna ekipa kao i nekoliko patrola Policijske stanice Leposavić. Požar na vozilu  je lokalizovan, ali je automobil u potpunosti izgoreo.

Prema rečima vlasnika, materijalna šteta procenjuje se na oko 6.000 evra.

Uviđaj su izvršili Regionalna jedinica, forenzičari i protivpožarni inspektor, naveo je Radović.

Dežurni tužilac slučaj je okarakterisao kao „podmetanje požara“.

Slučaj se dalje istražuje.

Đurić: Predstavnici SL da uzdržano reaguju, nadležni da kazne odgovorne 

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić ocenjuje da je paljenje automobila člana Predsedništva Srpske liste Slavka Simića u Leposaviću kukavički akt onih koji, kako navodi, veruju da se na ovaj način može otupiti volja srpskog naroda na Kosovu i Metohiji da se bori za svoja prava i opstanak. 

Činjenica da se ovo dogodilo u Leposaviću, na krajnjem severu Kosova i Metohije, trebalo bi da bude poruka da borci za prava srpskog naroda nisu nigde bezbedni i da su im život i imovina ugroženi gde god da se nalaze, naveo je Đurić u saopštenju.

“Naručiocima i izvršiocima ovog kukavičkog napada u ime države Srbije i Srpske liste poručujem da ništa ne može pokolebati naš narod u nameri da ostane na Kosovu i Metohiji, i da nema tog čina ekstremizma na koji Srbi neće odgovoriti još većom odlučnošću da istraju u svojoj borbi” - navedeno je u saopštenju.

Đurić je pozvao predstavnike Srpske liste da uzdržano reaguju, a nadležne organe da bez odlaganja istraže i kazne odgovorne za ovaj incident.

SL: Napad na Simića je napad na sve slobodne Srbe na Kosovu i Metohiji 

Srpska lista najoštrije osuđuje ovaj "kukavički čin", a nadležne organe poziva da najhitnije pronađu i liše slobode organizatore i izvršioce ovog zlodela, navedeno je u saopštenju dostavljenom Kontakt Plus radiju.

“Bez obzira na pritiske i ucene kojima se suočavaju članovi i funkcioneri Srpske liste, napadi na porodicu Simić će nas samo još više učvrstiti u odbrani interesa srpskog naroda i ostajemo posvećeni borbi za mir i opstanak na našem Kosovu i Metohiji”, istaknuto je u saopštenju.
 


Tagovi: Leposavić

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije