Leposavić: Zapaljen automobil u vlasništvu pripadnika KP

Automobil u vlasništvu pripadnika pogranične policije zapaljen je noćas nešto posle 4 sata u selu Kajkovo kod Leposavića, potvrdio je za KoSSev zamenik komandira Kosovske policije za ...
Image

Slučaj je registrovan kao „podmetanje požara“, a iz policije je potvrđeno i da je automobil registrovan na KM tablice.

„Privatno vozilo sa KM tablicama je bilo u vlasništvu pripadnika Policije Kosova, koji radi u pograničnoj policiji. To su početne informacije“, kazao je Hoti za KoSSev.

Motiv podmetanja požara za sada je nepoznat, a Kosovska policija nastavlja istragu.

Ovo je osmo paljenje automobila na Severu od početka ove godine. Krajem avgusta u Zvečanu je izgoreo automobil „Fiat Punto“, pre toga je početkom juna u Zubinom Potoku zapaljen automobil „Audi A6 allroad“ u vlasništvu muškarca M. A, aprila meseca zapaljen je automobil 22-godišnje devojke u Kosovskoj Mitrovici, a krajem istog meseca u Zubinom Potoku, zapaljen je automobil stranih registarskih oznaka u vlasništvu žene sa Kosova. Takođe u Zubinom Potoku prijavljeno je policiji da su 2. maja nepoznate osobe zapalile dve gume na automobilu parkiranom u privatnom dvorištu.

Sredinom septembra meseca zapaljen je automobil takođe u Leposaviću. Iz policije su 19. septembra saopštili da im je prijavljeno da su nepoznata lica zapalila automobil kosovskih registarskih oznaka.

Prethodni slučaj paljevine desio se pre desetak dana, takođe u Leposaviću, kada su navodno u blizini Tehničke škole u Leposaviću nepoznata lica lomila stakla na putničkom vozilu marke škoda bele boje, BG registarskih oznaka. Isti automobil su potom pripadnici Kosovske policije zatekli u plamenu.

Sa izuzetkom slučaja bacanja bombe, kao i najmanje jednog zapaljenog automobila tokom oktobarskih nemira 2021. godine na severu, ovo je 59. vozilo zapaljeno od 2014. godine u sredinama u kojima žive Srbi. 


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.