Ljiljani Stevanović umanjena plata za 30 odsto zbog odlaska na sastanak sa Vučićem

Sudski savet Kosova odlučio je da predsednici Osnovnog suda u Mitrovici Ljiljani Stevanović umanji platu za 30 odsto tokom naredna četiri meseca, javlja Koha.
Image

Takođe, plate umanjene za 30 odsto tokom naredna četiri meseca primaće i sudije Osnovnog suda u Mitrovici – Tatjana Virijević i Dragica Jakovljević.

Stevanović, Virijević i Jakovljević prisustvovale su sastanku Srba sa Kosova i Metohije i predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji je održan 22. marta u Beogradu.

Stevanović je prihvatila disciplinsku kaznu.

„Predsednica Stevanović je priznala da je napravila disciplinske prekršaje kada se sastala sa predsednikom Srbije. Ti prekršaji su definisani Zakonom o disciplinskoj odgovornosti sudija i tužilaca, kao i Etičkim kodeksom sudija“, navodi se u odluci.

Dodaje se i da je za Istražno veće bilo nesporno da je Stevanović počinila prekršaj, ali je uzeta kao olakšavajuća okolnost to što joj ranije nisu izricane disciplinske mere.

Navodi se i da je Stevanović bila posvećena efikasnom funkcionisanju suda u Mitrovici.

Podsetimo, odlukom Sudskog saveta Kosova nakon usvajanja sporazuma o priznanju krivice, odlučeno je da se ukine odluka od 24. marta, kojom je Stevanović suspendovana sa funkcije predsednika Osnovnog suda u Mitrovici.

Ona se vratila na ovu funkciju dva meseca kasnije.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.