17:53, 11.11.2019Izvor: Koha ditore / Kosovo Online

Ljimaj: Komisija je vratila integritet izborima, NISMA deo Skupštine KosovaLider Socijaldemokratske inicijative "NISMA" i kandidat za premijera koalicije NISMA-ANK-PDK Fatmir Ljimaj, izjavio je danas da je, odbacivanjem glasova koji dolaze iz Srbije, vraćen integritet kosovskim izborima.

ljimaj-komisija-je-vratila-integritet-izborima-nisma-deo-skupstine-kosova

Foto: Facebook

Ljimaj je, na konferenciji za novinare, istakao da je Komisija za žalbe i prigovore vratila integritet izbora na Kosovu i dodao da su od danas Inicijativa i koalicioni partneri parlamentarne stranke i kao takvi, biće zastupljeni u parlamentu sa šest mandata.

"Komisija je danas izašla kao moćan čuvar izbora i demokratije Kosova. Svi bismo trebali da budemo zahvalni tom telu. Kao što smo rekli pre nekoliko dana, CIK je objavio rezultat, ali to nije konačni rezultat. Sa redovnim rezultatima NISMA i ANK su parlamentarne stranke. Želeo bih da izrazim zahvalnost desetinama javnih ličnosti koji su s pravom govorili o vraćanju legalnosti u zemlju”, naveo je Ljimaj.

Prema njegovim rečima, koalicija okupljena oko Inicijative je istakla da, ukoliko glasovi iz Srbije budu prihvaćeni kao redovni, ti glasovi neće doneti integritet Kosovu.

"Od danas, uz odluku Komisije, Inicijativa i koalicioni partneri su parlamentarne stranke. Rekli smo da ćemo biti, nakon što se glasovi iz Srbije odbace. Inicijativa sa koalicionim partnerima ima 5,012 odsto. Imamo šest mesta u kosovskom parlamentu”, podvukao je on.


Tagovi:

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije