19:19, 08.04.2020Izvor: RTV KIM

Lokalizovan požar između Gračanice i KišniceNa izlazu iz Gračanice, ka Kišnici, došlo je do požara koji je ubrzo lokalizovan. Do požara je, prema tvrdnji meštana, došlo zbog paljenja otpada. Stambeni objekti nisu zahvaćeni požarom.

lokalizovan-pozar-izmedu-gracanice-i-kisnice

Foto: RTV KIM

Požar između Gračanice i Kišnice zahvatio je nekoliko hektara rastinja, a izgorela su skoro sva vozila na obližnjem auto otpadu.

Meštanin Kišnice Nemanja Jovanović kazao je da je uz brzu intervenciju vatrogasaca sprečena velika šteta, koja je mogla da nastane usled požara.

„Vraćao sam se sa posla kada sam primetio crn i gust dim, baš u pravcu mesta gde stanujem. Kada sam stigao ekipe policije i Hitne službe već su bile na mestu požara, ali ne znam ko je požar izazvao. Supruga je bila u kući sa sinom, oni su se mnogo uplašili“, objašanjava Jovanović.

Direktor Odeljenja javnih službi u Opštini Gračanica Vladica Trajković je rekao da se za sada ne zna ko je izazvao požar.

„U trenutku kada su primetili dim, sami meštani su pozvali Opštinu, mi smo pozvali vatrogasce. Međutim, i meštani su zvali vatrogasce. Odmah je obaveštena i Prištna, pa su i oni poslali dodatna vozila. Požar je lokalizovan, na svu sreću nije se proširio na stambene objekte“, kazao je Trajković.

Iako je za vreme gašenja požara na licu mesta bila prisutna ekipa službe Hitne pomoći, intervencije nije bilo.

„Naša ekipa je izašla na teren po pozivu, jer se pacijentkinja koja je nepokretna, njena kuća i porodično imanje nalaze se u blizini požara. Ona se oseća dobro, u svesnom je stanju, tako da nije bilo potrebe za nekom vrstom interevencije“, poručila je dr Dobrila Mitrović.

U Gračanici je zbog požara došlo do isključenja električne energije. 

Saobraćaj, koji je tokom požara na putu Priština-Gnjilane bio prekinut, ponovo je normalizovan.    

 


Tagovi: PožarKosovoGračanica

Povezane vesti
Najčitanije


08:19, 24.05.2020


Najnovije