13:10, 12.06.2020Izvor: Radio Kontakt Plus

Mehanizacija za poljoprivrednike iz Suvog DolaPredsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica, Aleksandar Spirić, uručio je danas poljoprivrednu mehanizaciju za tri porodice iz Suvog Dola.

mehanizacija-za-poljoprivrednike-iz-suvog-dola

Radio Kontakt Plus

Za kupovinu berača kukuruza i dve freze, Kancelarija za Kosovo i Metohiju obezbedila je oko 2 miliona dinara.

Spirić je istakao da će poljoprivredne mašine značajno olakšati rad poljoprivrednicima.

“Suvi Do je ključan za Kosovsku Mitrovicu, kao i ljudi koji opstaju u ovoj srpskoj sredini već 20 godina, uprkos svim problemima, odlučni da tu ostanu i u budućnosti i obrađuju svoju zemlju. Oni su, zajedno sa svojim porodicama, istrajni u tome da očuvaju svoje njive i nastave da žive ovde”, podvukao je Spirić.

Mi smo, dodao je, svi zajedno, opredeljeni za mir, razgovor i dijalog, ali i za stvaranje boljih uslova za život.

Zoranu Petronijeviću iz Suvog Dola, uručen je berač kukuruza, koji će mu, kako kaže, umnogome olakšati rad.

“Ovo je za nas vrlo značajno. Obrađujem po hektar i po kukuruza i pšenice. Sada kada sam dobio ovaj berač, proširiću sejanje kukuruza, jer mi je na ovaj način znatno olakšano bavljenje poljoprivredom”, rekao je Petronijević.

Podsetivši da je krajem prošle godine takođe uručena mehanizacija poljoprivrednicima, Spirić je istakao da se na tome neće stati, i da će se u narednom periodu, između ostalog i kroz sveobuhvatni paket mera pomoći Vlade Srbije za KiM, raditi na tome da svaka porodica oseti boljitak.Tagovi: Aleksandar SpirićPoljoprivredaKosovo

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije