14:15, 18.07.2021Izvor: RTV Kim

Meštani Badovca i Sušice nastavili sa protestima iako su dobili voduIako su meštani Badovca i Sušice nakon jučerašnjeg protesta dobili vodu, oni su i danas nastavili sa protestom. Kako je kazala organizatorka protesta Aleksandra Marković iz Badovca "plaše se da prestanu sa protestima da im ponovo ne bi isključili vodu".

mestani-badovca-i-susice-nastavili-sa-protestima-iako-su-dobili-vodu

Foto: RTV Kim

Okupljeni meštani Gornjeg Badovca i Sušice, na putu Gračanica - Šaškovac, njih oko četrdesetak, među kojima je bilo i dece, i danas su protestom želeli da iskažu svoje nezadovoljstvo što sa početkom toplih dana nemaju vodu za osnovne životne potrebe.

U Gornjem Badovcu oko 80 domaćinstava više od mesec i po dana ima problem sa vodosnabdevanjem, iako račune redovno plaćaju.

"Želimo da znamo zašto nemamo vodu, ako su u pitanju restrikcije, neka nam kažu od koliko do koliko će imati vode, kako bismo se organizovali i prikupili vodu. Ako nije restrikcija, već neki drugi problem neka ga reše, jer na 40 stepeni, u 21. veku da živimo bez vode to je nemoguće", istakla je organizatorka Aleksandra Marković iz Badovca i dodala:

"Voda je došla od kada smo najavili proteste, nisu je isključili preko noći i još uvek imamo, verovatno ćemo je imati dok organizujemo proteste. Plašimo se da ako prestanemo sa protestima da će nam ponovo isključiti vodu", kazala je Aleksandra i najavila da sa protestima neće prestati.

Sa njom se slaže i Godrana Dukić.

"Voda je došla nakon što smo predali zahteve za proteste, tako je bilo i prošle godine. Tražimo od nadležnih da nam napismeno daju da će vode biti 24 sata, tokom cele nedelje, a da ako su restrikcije neohodne da to bude u napomeni. Vodu nemamo mesec dana, obraćala sam se i Kancelariji za KiM, odgovora nije bilo, osim da je moja poruka prosleđena, a kome to ne znam", kazala je ona.

Slična situacija je i u Sušici. Predsednik lokalnog saveta Sušice, Marko Simić, kazao je da se sa nedostatkom vode susreću svake godine sa početkom letnjih dana.

"Okupili smo kako bismo iskazali nezadovoljstvo zbog lošeg vodosnabdevaja. Isti problem imali smo i prošle godine kada je kao razlog naveden da je nivo vode u jezeru opao, ali ove godine jezero je puno, pa mi nije jasan razlog zašto vode nema. U Sušici oko 80 odsto domaćinstava nema vodu", istakao je Simić i napomenuo da više ne znaju kome da se obrate.

"Obraćali smo se predstavnicima Vodovoda, Opštine, uvek je ista priča - neko kaže da je velika potrošnja, neko da su problem pumpe, ja ne znam sada koji je razlog u pitanju", dodao je Simić.

Okupljeni meštani za sutra u 10 časova najavili su protest ispred Opštine Gračanica.

Protest je obezbeđivala Kosovska policija.


Tagovi: VodaGračanicaProtest

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije