15:14, 04.10.2020Izvor: Kosovo Online

Meštani Donje Brnjice traže stalne patrole Kfora i da policija obezbeđuje školu u vreme nastaveMeštani Donje Brnjice nakon sastanka sa policijom i Kforom zatražili su stalno prisustvo Kosovske policije u blizini osnovne škole dok traje nastava, a slučaj pucnjave iz vatrenog oružja na srpsku decu da se vodi kao pokušaj ubistva.

mestani-donje-brnjice-traze-stalne-patrole-kfora-i-da-policija-obezbeduje-skolu-u-vreme-nastave

Foto: Kosovo Online

"Nakon sastanka je dogovoreno pojačano prisustvo policije dok traje nastava i u večernjim satima. Obavezno prisustvo policajca u autobusu koji prevozi učenike od Brnjice do Gračanice kao i veća saradnja policije sa meštanima i da se ovaj slučaj što pre reši", rekao je meštanin Donje Brnjice Mladen Đošić.

Od Kfora je zatraženo da i oni patroliraju selom.

"Komandir je rekao da ćemo tokom nedelje saznati prve informacije o incidentu i da na slučaju rade tri istražitelja. Policija je meštanima obećala da će počionice da pronađe i uhapsi. Nedopustivo je da se ovo dešava ali je dobro što je policija zainteresovana da slučaj reši", rekao je potpredsednik Srpske Liste Srđan Popović.

Od policije je zahtevano da u večernjima satima obezbeđuje dvorište škole jer se tu jedino mladi iz Brnjice okupljaju. 

"Meštani su izrazili sumnju u rad polcije koja do sada nije rasvetlila nijedan slučaj, napada i krađe. Nadamo se da će ovog puta rešiti slučaj i napadačima dokaziti da to nije nekažnjivo kada se desi ovakav incident", rekao je Ljubinko Karadžić predsednik Privremog organa za grad Prištinu.

Od dolaska međunarodne vojne i civilne misije na Kosovu, u Donjoj Brnjici su ubijena četiri Srbina, dok su dva kidnapovana.


Tagovi: PrištinaSrbiPolicijaKFOR Incident

Povezane vesti
Najčitanije


16:03, 05.03.2021

22:32, 01.03.2021


Najnovije