21:26, 13.01.2020Izvor: Kosovo Online

"Miholjski zbor“ opremio četiri vrtića na KosovuČlanovi humanitarne organizacije „Miholjski zbor“ podelili su danas više od 200 paketića deci u vrtićima u Dobrotinu, Gušterici, Plemetini i Ugljaru. Ovi humanitarci su poklonili i belu tehniku i nameštaj za opremanje četiri vrtića na centralnom Kosovu.

miholjski-zbor-opremio-cetiri-vrtica-na-kosovu

Foto: Kosovo Online

Akcija koju su članovi „Miholjskog zbora“ iz Boke kotorske započeli pre godinu dana, sa početkom pravoslavne Nove godine uspešno je privedena kraju.

Posle osam šlepera pomoći u hrani koja je dopremljena narodnim kuhinjama, akcija je nastavljena uručivanjem pomoći ovdašnjim vrtićima.

Nameštaj i bela tehnika isporučeni su pre dvadeset dana, a danas je podeljeno više od dve stotine poklon paketića, kaže za Kosovo Onlajn predsednik „Miholjskog zbora“, Zdravko Nišavić. 

„Mi smo opremili četiri vrtića sa kuhinjama i stolicama sa preko 24 komada bele tehnike tako da smo ih doveli u jedno funkcionalno stanje i drago mi je da možemo sada, nakon dvadeset i nešto dana, da dođemo i da pogledamo rezultate, šta je urađeno, dokle se stiglo, da podelimo našoj deci u tim vrtićima preko dve stotine paketića, ovih novogodišnjih, da poželimo našem narodu da ostane na svojim ognjištima, da tu nađu sreću da nam ta mladost i deca rastu i da ovaj narod konačno zna da je narod srpski gde god da se nalazi, da li je to Crna Gora, Srbija, Republika Srpska ili bilo gde širom sveta u dijaspori, da se nalazimo uz njega i da imate našu konstantnu podršku“, rekao je Nišavić. 

Predsednik „Miholjskog zbora“ kaže da je ovo samo početak pomoći sunarodnicima sa Kosova i da će sa humanitarnim akcijama nastaviti s prvim danima proleća. 

„Pored fizičkih i pravnih lica, mi ćemo nastaviti da pomažemo i naše manastire jer mi ovde svaki put dolazimo sa radošću", rekao je Nišavić.

Vladimir Arsić, direktor Komunalnog preduzeća u Herceg Novom rođen je i studije završio na Kosovu.

Koliko god mu mogućnosti dozvoljavaju pomaže svaku akciju „Miholjskog zbora“ i kaže da se uvek i rado odazove kada treba da se pomogne sunorodnicima na Kosovu. Arsić, u izjavi za Kosovo Onlajn, nije propustio da prokomentariše zakon o verskim zajednicama koji je usvojen u Skupštini Crne Gore.   

„Danas je ovo veliki pritisak vlasti na srpski narod i na Srpsku pravoslavnu crkvu u Crnoj Gori. Mi ćemo naše svetinje odbraniti bez obzira na to što se zakonom, kako oni kažu ne otima imovina, otima se sve. Otima se imovina, otuđuje se narod od crkve, otuđuje se narod od vere, uništava se duhovnost srpskog naroda. Miholjski zbor je organizacija koja će svim svojim načinima uspeti da zaustavi ono što je problem u Crnoj Gori. Taj problem je i daleko veći zato što smo mi u Crnoj Gori shvatiti da će se ovo manifestovati i na prostor KiM. Utoliko je naš današnji dolazak, a i ono što se organizuje i radi u Crnoj Gori u očuvanju svetinja, ono što će se reflektovati na ovaj prostor ovde. Zajednički moramo da pokušamo tako da i ono što ste vi odradili u Gračanici prethodnih dana i ono što se odrađuje na prostoru Srbije stvarno mora da rezultira uspehom. To je jedini način da mi opstanemo na ovim prostorima i da zadržimo ono što je najsvetije“, rekao je Arsić.

Članove „Miholjskog zbora“ i Piperskog omladinskog zbora „Sveti Stefan Piperski" danas je primio i predsednik Opštine Gračanica, Srđan Popović.


Tagovi: DonacijaGračanicaHumanitarna pomocDeca

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije