14:06, 22.05.2020Izvor: Radio Kontakt plus

Miljković: Podignuta optužnica protiv 33 lica, tužilac odustao od krivičnog dela “učešće u organizovanoj kriminalnoj grupi”Specijalno tužilaštvo u Prištini podiglo je optužnicu protiv 33 lica zbog sumnje da su izvršili krivična dela “zloupotreba službenog položaja i ovlašćenja”, “primanje mita”, kao i “krijumčarenje robe” i "davanje mita”, dok je specijalni tužilac odustao od krivičnog dela “učešće u organizovanoj kriminalnoj grupi”, potvrdio je za Radio Kontakt Plus, advokat, Predrag Miljković.

miljkovic-podignuta-optuznica-protiv-33-lica-tuzilac-odustao-od-krivicnog-dela-ucesce-u-organizovanoj-kriminalnoj-grupi

Foto: Privatna arhiva

U pitanju su lica koja su uhapšena krajem maja prošle godine, u akciji specijalne jedinice Kosovske policije.

„Za razliku od prethodnog postupka, vidimo da je specijalni tužilac odustao od krivičnog dela ’učešće u organizovanoj kriminalnoj grupi’, te se ova lica sada terete samo za gorepomenuta krivična dela, odnosno, za njihovo navodno izvršenje“, kazao je Miljković.

Miljković navodi da kao branilac okrivljenog Blagoja Lazovića, još uvek nije dobio dokazni materijal od tužilaštva, podsetivši na to da je obaveza tužioca da najkasnije do momenta podizanja optužnice odbrani dostavi sve spise predmeta, odnosno, dokazni materijal.

„Sledeći korak u ovom postupku, jeste zakazivanje prvog saslušanja, gde će se okrivljeni izjasniti o eventualnoj krivici“, istakao je Miljković.

Podsetimo, tokom prve akcije sprovedene u maju mesecu prošle godine na severu Kosova, pritvoreno je 19 policijskih službenika, od kojih 11 srpske, 4 albanske i 4 bošnjačke nacionalnosti, osumnjičenih za krivična dela zloupotrebe službenog položaja, organizovanog kriminala, krijumčarenje, uzimanje i davanje mita.

Nakon toga, uhapšena su još dva policijska službenika D. P. i V. T. na prelazu Jarinje i u Južnoj Mitrovici, kao i pripadnica Kosovske policije B. T. u Zubinom Potoku.

Policijski inspektorat Kosova i istražitelji Istražnog odeljenja su potom, 24. oktobra, u saradnji sa Kosovskom policijom, uhapsili još tri policajca u severnom delu Mitrovice. 

U međuvremenu, nekoliko lica upućeno je u kućni pritvor, nakon čijeg isteka se brane sa slobode.


Tagovi: KriminalPravosuđeKorupcija

Povezane vesti
Najčitanije


09:34, 03.07.2020


Najnovije