Milunović: To što sam jedini odbornik posledica je loše politike SL, odluku sam doneo kada je policija ušla u moj grad

Juče je 15 odbornika, u prisustvu dvostruko više novinara i snimatelja, dalo svečanu izjavu da će izvršavati svoje dužnosti i koristiti svoja odbornička ovlašćenja „časno, ...
Image

Mirno je i bez ijednog incidenta protekla sednica, sa visoko motivisanim odbornicima, premda ih je iza visokih rešetaka čuvala policija.

Rasporedila se još pre nekoliko dana iz skoro svih delova Kosova, u skoro svim delovima grada, osim u glavnoj ulici – jer je ona naša Knez Mihajlova.

Kosovska Mitrovica je ipak za stare Mitrovčane višenacionalna sredina, pa su policajci zvanično tu da čuvaju baš takvo stanovništvo, dok ih ono većinsko naziva „okupatorima“.

Dobili su i građani svoj raspored – radni, ne daj Bože ratni, jer na saobraćajnicama već šesti dan čuvaju barikade – daleko od grada, opštine i policije.

Tako nastavnici i učitelji, na primer, svoj raspored časova ispunjavaju na magistrali, po kiši i snegu, dok se naša deca u toplim domovima čuvaju da u neko bolje vreme pokupe nova naučna saznanja od prekaljenih pedagoga sa barikada, a bogami i ona o životu.

Saznanje da je jedan Srbin otišao na drugu stranu otvorilo je pitanje – čiju je podršku za to dobio. Preko noći su mu na društvenim mrežama i u tabloidima zalepili etiketu novog srpskog izdajnika, pa se čak i njegov politički saborac ogradio od njega.

Gost studija KoSSeva danas je bio Dušan Milunović, jedini srpski odbornik u SO Severna Mitrovica, zvanično ispred GI Srpski opstanak.

KoSSev


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.