Radio Kontakt Plus - Radio kojem se veruje

Ministarka zdravlja Srbije u poseti zdravstvenim ustanovama u srpskim sredinama na KiM

Ministarka zdravlja Srbije Danica Grujičić će danas, sutra i u ponedeljak obići sve zdravstvene ustanove u srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji, javlja RTS. 
Image

U ponoć će prisustovati Vaskršnjem jutrenju u manastiru Gračanica koje će služiti raško-prizrenski vladika Teodosije, a očekuje se i da će posetiti manastire Visoki Dečani i Svete Arhangele kod Prizrena.

Delegacija predvođena ministarkom Grujičić u popodnevnim satim posetiće u Gračanici i ovdašnji Dom zdravlja, službu hitne pomoći, odeljenje hirurgije i ginekologije, internu bolnicu i pedijatriju.

Pre toga, obilazi zdravstvene ustanove u Kosovskoj Kamenici, Ranilugu, Kuscu i bolnicu u Pasjanu na krajnjem istoku Kosova i Metohije.

Posle Pomoravlja i centralnog Kosova, predivđen je obilazak Goraždevca u Metohiji, Štrpca na krajnjem jugu Kosova i poslednji dan biće posvećen obilasku Bolničkog centra i Medicinskog fakulteta u severnom delu Kosovske Mitrovice.

„Obilaskom ustanova primarne i sekundarne zdravstvene zaštite u kojima se leči srpsko stanovništvo ministarka želi da se uveri u kakvim uslovima one rade, kvalitetu usloga koje pružaju i problemima koji ih prate u radu“ – navodi RTS. 


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.