Ministarstvo odbrane Srbije: U Kopnenoj zoni bezbednosti redovna obuka snaga Vojske Srbije

Snage Vojske Srbije u okviru redovnih aktivnosti u Kopnenoj zoni bezbednosti realizuju obuku za izvršavanje zadataka, saopštilo je Ministarstvo odbrane Srbije.
Image

„Obuka se izvodi radi očuvanja visokog stepena borbene gotovosti angažovanih jedinica i njihove osposobljenosti da u slučaju potrebe brzo reaguju i obezbede mir i sigurnost u zahvatu administrativne linije sa Autonomnom Pokrajinom Kosovom i Metohijom“ – stoji u saopštenju. 

Pripadnici Vojske Srbije prolaze različite sadržaje obuke, navode, a posebna pažnja se posvećuje uvežbavanju borbenih radnji u slučaju napada na jedinicu, kao i taktika, tehnika i procedura koje se primenjuju u sprečavanju ilegalnih prelazaka, te kako dalje navode – delovanja ekstremističkih grupa i organizovanog kriminala.

Iz ministarstva podsećaju da snage Vojske Srbije koje se angažuju na obezbeđenju administrativne linije sa KiM tokom cele godine izvode obuku, kako pre upućivanja, tako i tokom realizacije zadataka u Kopnenoj zoni bezbednosti, čime se, dodaju – „obezbeđuje visok nivo sposobnosti za odgovor na sve izazove, rizike i pretnje u zoni njihove odgovornosti“.

Ministarstvo odbrane Srbije podelilo je informaciju o obuci sa javnošću dan pred početak sprovođenja dogovora o ulazno/izlaznim dokumentima, odnosno ličnim kartama i početka dvomesečnog procesa preregistracije vozila sa srpskim registarskim tablicama gradova na Kosovu na „RKS“ tablice.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.