Ministarstvo odbrane Srbije odbacuje optužbe Aljbina Kurtija

Ministarstvo odbrane Srbije odbacilo je optužbe kosovskog premijera, Aljbina Kurtija, koji je izjavio da a „iza događaja u Banjskoj stoji ‘novosadski klan’ na čelu sa Milošem Vučevićem“.
Image
Foto: Ministarstvo odbrane Srbije

„Ministarstvo odbrane kategorički odbacuje neosnovane i skandalozne laži koje je danas izneo premijer privremenih institucija samouprave u Prištini, Aljbin Кurti. Pozivamo međunarodnu zajednicu da hitno reaguje kako bi zaustavila zapaljivu i prljavu medijsku kampanju koju predvodi rukovodstvo u Prištini protiv Republike Srbije i njenih zvaničnika“, navodi se u saopštenju Monistarstva odbrane Srbije.

Naglašavaju da je očuvanje mira i stabilnosti na Kosovu i Metohiji od suštinskog značaja.

„Važno je prisiliti privremene institucije u Prištini da odmah prekinu svakodnevno maltretiranje srpskog stanovništva, sprovedu sve postojeće sporazume i hitno osnuju Zajednicu srpskih opština“, dodaje se u saopštenju.

Navode i kako „drske laži, uvrede i klevete koje Kurti svakodnevno plasira u sklopu prljave medijske kampanje protiv države Srbije i njenog rukovodstva u potpunosti razobličuju njegove namere da razori svaku šansu za smirivanje tenzija u našoj južnoj pokrajini“.

„Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije ostaju predani svojim ustavnim i zakonskim zadacima u očuvanju sigurnosti i mirnog života svih građana Srbije. Uvereni smo da današnje, kao i niz prethodnih klevetničkih izjava predstavnika privremenih prištinskih institucija nedvosmisleno pokazuju u čijem interesu leži podsticanje haosa i nasilja, a čiji je fokus na očuvanju mira, nastavku dijaloga i postizanju političkog rešenja krize na Kosovu i Metohiji“, zaključuje se u saopštenju Ministarstva odbrane Srbije.

„Novosadski klan organizovao teroristički napad u Banjskoj, Vučević na čelu te grupe“


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.