Miroslav Ivanović: Vučić duguje odgovore o zastoju u istrazi Oliverovog ubistva

Miroslav Ivanović, brat ubijenog lidera Građanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda" - Olivera Ivanovića, rekao je za agenciju Beta da bi predsednik Srbije Aleksandar Vučić na ...
Image

Ivanović je kazao da bi poslanici, koji žele da se sazna istina o Oliverovom ubistvu, trebalo da pitaju Vučića zbog čega država Srbija nije otkrila ko su nalogodavci, organizatori i izvršioci ubistva.

„Vučić je više puta na konferencijama za novinare izjavljivao da će se u kratkom vremenskom periodu saopštiti imena izvršilaca ubistva, ali od tih obećanja nije bilo ništa. Vučić je, takođe, govorio da Specijalno tužilaštvo za organizovani kriminal 'ozbiljno' radi na slučaju Oliverovog ubistva. Očekujem da će ga poslanici pitati dokle se stiglo s istragom, jer porodica i javnost nemaju nikakvu informaciju da li se odmaklo u istražnom postupku“, naglasio je Ivanović.

Prema njegovim rečima, predsednik Srbije je obećao i da će jedna ulica u severnom delu Mitrovice, koja nosi ime Oliveru Ivanoviću, biti uređena, međutim i od tog obećanja nije bilo ništa.

„Ulica Olivera Ivanovića pretvorena je u deponiju i već godinama nije ništa urađeno na njenom uređenju, što govori kakav odnos imaju lokalna i republička vlast prema ubijenom Oliveru“, rekao je Ivanović.

Oliver Ivanović je ubijen 16. januara 2018. godine.

U Prištini se vodi postupak protiv više osumnjičenih za učestvovanje u ubistvu.

U optužnici se navodi da iza ubistva Olivera Ivanovića stoji kriminalna grupa koju predvode biznismeni Zvonko Veselinović i Milan Radoičić.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da su rezultati poligrafskog ispitivanja pokazali da Radoičić nema veze s Ivanovićevim ubistvom.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.