16:34, 15.01.2020Izvor: Radio Kontakt Plus

Mitrovica: Besplatan ski-pas na Kopaoniku za učenike i studenteStudenti Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici, kao i učenici mitrovačkih osnovnih i srednjih škola, moći će do kraja zimske sezone na Kopaoniku dva puta nedeljno koristiti besplatan ski - pas. 

mitrovica-besplatan-ski-pas-na-kopaoniku-za-ucenike-i-studente

Radio Kontakt Plus

Ova akcija rezultat je zajedničke inicijative Studentskog paralmenta, Studentskog centra i Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica, uz odobrenje Skijališta Srbije.

Na osnovu Ugovora o besplatnom korišćenju usluga javnih skijališta zaključenog između Javnog preduzeća „Skijališta Srbije“ i opštine Kosovska Mitrovica, za po 20 studenata,  i isto toliko osnovaca i srednjoškolaca, dva puta nedeljno,  obezbeđen je ski-pas na Kopaoniku.  

Predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić kaže da ohrabruje konstantna prisutnost države, koja se ogleda  i kroz sve aktivnosti na omogućavanju boljeg života.

“Skijalištu Srbije hvala na nesebičnoj podršci kada su pitanju osnovci, srednjoškolci i studenti koji mogu koristiti ovaj program na Kopaoniku do kraja sezone” – rekao je Spirić.

Direktor Studentskog centra Dragana Antonijević  ocenjuje da je akcija ozbiljan doprinos poboljšanju kvaliteta života studenata na ovim prostorima.

“Pored svoje delatnosti koju Centar obavlja, a to je pružanje usluga studentima, naš cilj je i da poboljšamo kvalitet života studenata u našem Centru tako da je ova akcija divan primer i podrška studentima da upotpune svoj život u ovom  Centru odnosno da imaju priliku za kvalitetnu rekreaciju, što će biti ozbiljan doprinos poboljšanju kvaliteta života našem prostoru“ - kaže Antonijević.

Student prorektor Nemanja Biševac kaže da je i ovo pokazatelj da opština i Studentski centar nastavljaju da brinu o svojim studentima.

“Naših 20 studenata će dva puta nedeljno moći da besplatno koriste skipas. To je jasan pokazatelj da opština i Centar brinu o svojim studentima. Zahvaljujem se Skijalištima Srbije što su našim studentima omogućili da uživaju tokom zime i da svoje slobodno vreme iskoriste na najbolji mogući način“ - rekao je Biševac.

Zainteresovani studenti mogu da se prijave Studentskom parlamentu Univerziteta. Za prijavu je potrebna lična karta i studentska knjižica, a u prijavi se upisuje i matični broj.  

Učenici se za besplatan ski – pas prijavljuju u matičnim školama.


Tagovi: MitrovicaSportObrazovanjeAleksandar Spirić

Povezane vesti
Najčitanije


20:29, 14.01.2020


Najnovije