14:48, 04.12.2019Izvor: Kosovo Online

Mitrovica: Nastavljena iskopavanja na groblju, pronađeni posmrtni ostaci dva telaPripadnici sudske medicine, Kosovske policije, istražitelji i članovi Komisije za nestala lica kosovske Vlade danas su ponovo, više od dva sata, vršili iskopavanja na muslimanskom groblju u severnom delu Mitrovice.

mitrovica-nastavljena-iskopavanja-na-muslimanskom-groblju-pronadeni-posmrtni-ostaci-dva-tela

Foto: Kosovo Online

Prenk Đetaj iz Komisije za nestala lica, za Kosovo Online potvrdio je da su pronađeni posmrtni ostaci dve osobe.

„I ranije je bilo provera na ovom groblju, a danas smo došli da proverimo informacije o posmrtnim ostacima dva tela, za koje se sumnja da su tokom rata ilegalno zakopana ovde. Morali smo da tražimo dozvolu porodice preko čijeg groba je telo koje tražimo bilo zakopano“, kaže Đetaj.

Đetaj je naglasio, da su tokom iskopavanja pronađeni posmrtni ostaci, koji će biti poslati na Institut za sudsku medicinu u Prištini.

„Pronašli smo posmrtne ostatke dve osobe, koji će biti poslati na Institut za sudsku medicinu, gde će se odraditi analize DNK uzorka i utvrditi identitet tih osoba. Postoje još uvek neke neproverene informacije, koje ćemo proveriti“, kaže Đetaj i dodaje da će se nastaviti rad na potrazi za nestalim osobama.

Slična iskopavanja izvršena su prošle nedelje i na lokaciji između Univerziteta i hrama Hrista Spasa u Prištini, ali posle tri dana potrage nisu pronađeni dokazi koji potvrđuju da se u tom delu nalazi masovna grobnica Albanaca nestalih tokom rata 1999. godine.


Tagovi: MitrovicaKosovoGroblje

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije