12:16, 14.01.2020Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Mitrovica: Paketići za učenike ŠOSO “Kosovski Božur”Škola za osnovno i srednje obrazovanje "Kosovski Božur" u Kosovskoj Mitrovici, gde nastavu pohađaju deca sa smetnjama u razvoju, danas je ugostila ljude dobre volje.

mitrovica-paketici-za-ucenike-soso-kosovski-bozur

Foto: Radio Kosovska Mitrovica

Učenike te škole obradovali su poklon paketićima predstavnici udruženja ”Ujedinjena Srbija” i “Udruženja građana kosovskomitrovačkog okruga iz Beograda”, u sklopu humanitarne akcije “Slatki karavan”.

Marta Popović, direktorka škole, zahvalila se u ime dece, roditelja i kolektiva na ovom humanom gestu pojedinaca i udruženja koji su pomogli ovu akciju.

Poželela je svima srećnu Novu godinu i zahvalila se udruženju “Ujedinjena Srbija”.

”Hvala svima koji imaju sluha za decu sa posebnim potrebama i kolektiv koji predano radi sa njima, a posebno udruženju 'Ujedinjena Srbija'. Oni su jedan mladi tim, koji daje dobar primer i iz kojeg se može izvući odlična pouka - da je pažnju ovoj deci bitnija od svega. To je jedno dobro delo koje je neprocenjivo i koje će vas i kad prođu godine nositi kroz život. Ja uvek kažem da iza nas ostaju samo deca i dobra dela, jer to jedino ostavlja trag da smo postojali,” - kazala je između ostalog Popović.

Predsednik Udruženja “Ujedinjena Srbija” Valentino Popović takođe je čestitao deci, roditeljima i nastavnicima pravoslavnu Novu godinu, uz želju da je provedu u zdravlju, miru i sreći i dodao:

“Zahvalnost dugujemo svima koji su pomogli i omogućili da ovaj 'Slatki karavan' dođe i obraduje decu južno i severno od Ibra, ali i širom Srbije i inostranstva gde god žive naši ljudi. Hvala volonterima i ljudima koji su pomogli, jer su time pokazali da imaju sluha za ovako nešto.”

Deo ove današnje humanitarne akcije, bilo i “Udruženje građana kosovskomitrovačkog okruga” iz Beograda.

Predsednik udruženja Radomir Rojević, iskoristio je priliku da se obrati deci, roditeljima i nastavnicima škole.

”Nema bolje prilike, nego da danas, na ovaj praznik, posetimo decu u ovoj školi. Mi imamo i želju, ali i obavezu da za svoje građane na Kosmetu, a posebno za decu u eklavama i u ovoj školi obezbedimo novogodišnje poklone. Mogu da kažem da tek planiramo da na dan Svetog Save a to je školska slava, doniramo kompjutersku opremu školama na centralnom Kosmetu. To ćemo učiniti zahvaljujući pomoći Bojana Matića iz Novog sada i Miljana Jovanovića iz Bečeja, koji su pomogli udruženju da obezbedi sredstva za nabavku kompjutera i štampača," kazao je Rojević.

Sledeća stanica “Slatkog karavana” je u školama i domovima južno od Ibra.


Tagovi: MitrovicaKosovoObrazovanje

Povezane vesti