13:41, 03.04.2020Izvor: Radio Kontakt Plus

U Mitrovici i Zvečanu 15 inficiranih korona virusomU Kosovskoj Mitrovici zabeležena su četiri nova slučaja inficiranja korona virusom, što je sada ukupno 11 osoba pozitivnih na Covid-19, saopšteno je danas iz opštinskog Kriznog štaba. U Zvečanu je registrovano 4 zaraženih.

mitrovica-preostali-testirani-iz-pritvorske-jedinice-negativni

Radio Kontakt Plus

 

Zdravstveno stanje novoobolelih u Kosovskoj Mitrovici je stabilno, navodi se u saopštenju opštinskog Kriznog štaba.

Prema rečima epidemiologa Aleksandra Antonijevića, do sada je uzorkovano 24 ljudi, a planirano je tokom dana da taj broj bude do 120.

Reč je o osobama koje imaju simptome, zatim svi oni koji su imali blizak kontakt sa do sada zaraženima, kao i medicinsko osoblje.

Napominje se da je Krizni štab pravovremeno odreagovao i obezbedio mesto za trijažu u sklopu Doma zdravlja  u Kosovskoj Mitrovici, gde se uzorkovanje i obavlja.

Krizni štab se maksimalno trudi da pomogne zdravstvenom osoblju u dopremanju i obezbeđivanju medicinske opreme.

“Očekujemo odluku centralnog Kriznog štaba iz Beograda da se omogući smeštanje pacijenata sa lakšom kliničkom slikom u studentskom domu, a na predlog epidemiologa iz Beograda, koji su posetili sever Kosova i snimili situaciju na terenu”, navedeno je u saopštenju.

Pored toga, svi preostali testirani radnici i zatvorenici Pritvorske jedinice u Kosovskoj Mitrovici su negativni na Covid-19, stoji u saopštenju.

Prema rečima upravnika Pritvorskog centra Kosovska Mitrovica Benasima Medića, testirane su još 83 osobe, ujedno radnici i zatvorenici Pritvorske jedinice u Kosovskoj Mitrovici i svi rezultati testiranih su negativni, navodi se u saopštenju opštinskog Kriznog štaba.

Što se tiče ostalih mera za vreme vikenda, iz Kriznog štaba podsećaju da prodavnice i apoteke danas rade do 15h, sutra do 13h, a u nedelju neće raditi.

Mole se svi građani da ostanu u svojim domovima, i pridržavaju se svih mera koje Krizni štab donosi, stoji u saopštenju.

Podsetimo, direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić, saopštio je u sredu da je muškarac iz Leposavića, rođen 1973. godine, inače bubrežni bolesnik, kod koga je nalaz na Covid-19 bio pozitivan, preminuo u KC Niš.

Ovaj pacijent je u nedelju, 29.marta, prebačen iz Zdravstvenog centra Kosovska Mitrovica u KC Niš, radi daljeg lečenja.


Tagovi: MitrovicaZvečanZdravstvoKorona virus

Povezane vesti
Najčitanije


08:19, 24.05.2020


Najnovije