13:20, 07.03.2020Izvor: Radio Kontakt plus

Prvenstvo Kosova i Metohije u karateu okupilo oko 100 takmičaraPrvenstvo Kosova i Metohije u karateu za mlađe kategorije, održano je danas u severnom delu Mitrovice.

mitrovica-prvenstvo-kim-u-karateu-okupilo-oko-100-takmicara

Radio Kontakt Plus

U pitanju je kvalifikaciono takmičenje za državno Prvenstvo Srbije.

Učešće je uzelo oko 100 takmičara iz četiri karate kluba sa severa Kosova - Karate klub “Tomari” iz Leposavića, Omladinski karate klub “Kosovska Mitrovica”, KK “Ipon” Kosovska Mitrovica i KK “Zvečan”. 

Nadmetali su se takmičari svih uzrasnih kategorija u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Za zvanično Prvenstvo Srbije, prolaze dve prvoplasirane ekipe i četiri prvoplasirana takmičara iz svake kategorije, a pravdu su delile licencirane sudije sa Kosova.

Zlatna medalja u kategoriji borbe za takmičare od 50 kilograma pripala je Stefanu Timotijeviću iz Karate kluba „Kosovska Mitrovica“ .

„Vrlo je bitno da kažemo da je ovo takmičenje plod jednog zdravog rada rukovodstva Karate saveza KiM, jer na ovom današnjem takmičenju sude karate sudije sa prostora KiM. Nismo kao drugi karate savezi. Prošle nedelje petoro naših sudija je sudilo na Prvenstvu uže Srbije, jer nemaju svoje sudije. Bili smo delegirani da sudimo Prvenstvo u Beogradu. Mi sami organizujemo, sami školujemo svoje kadrove, tako da je budućnost karate sporta na Kosovu obezbeđena“, kaže za Radio Kontakt Plus, Ljubiša Krasić, predsednik Karate saveza Kosova i Metohije.

“Nisu nam važni rezultati. Važno je da sva ova deca danas učestvuju i lepo se provedu i pokažu ono najbolje što znaju“, poručuje Krasić.Tagovi:

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije