12:36, 21.01.2020Izvor: Radio Kontakt Plus

Mitrovički vatrogasci u svom novom domu do kraja tekuće godine



Vatrogasnu stanicu u Kosovskoj Mitrovici i zaposlene u toj ustanovi obišli su danas predstavnici Privremenog opštinskog organa.

mitrovicki-vatrogasci-u-svom-novom-domu-do-kraja-tekuce-godine

Radio Kontakt Plus

Ranko Ristović, komandir Vatrogasne spasilačke jedinice, zahvalio se na poseti predstavnicima Privremenog opštinskog organa.

„Hvala im na pomoći, koju smo do sada dobijali od opštine i nadamo se još boljoj saradnji u budućnosti. Dosadašnja pomoć se najviše ogledala u opremi, kako bi se brže izlazilo u susret građanima, njihovim problemima i kako bi se što efikasnije spasavali ljudski životi, gasili požari,“ - kazao je Ristović.

Renoviranje prostorija Vatrogasne stanice u Kosovskoj Mitrovici je završeno i prema rečima komandira Ristovića to će im dodatno pomoći da rade u uslovima dostojnim savremenih vatrogasaca.

„Imamo i brzu mobilizaciju, u slučaju hitnih slučajeva, većih požara. Imamo obično oko 8-9 ljudi koji rade u toku 24h,“ - kazao je on.

U funkciji su 4 vozila, ali taj broj nije dovoljan, jer mitrovički vatrogasci pokrivaju i intervenišu i na teritoriji opštine Zvečan.

Ristović je kazao i da su se vatrogasci nedavno vratili iz sela Lipa, gde je trafostanica bila u plamenu i dodao da svakodnevno imaju intervencije.

Predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica, Aleksandar Spirić, kazao je da lokalna samouprava pomaže mitrovičke vatrogasce i dodao da se iz opštinskog budžeta obezbeđuju sredstva za gorivo, popravke i servisiranje vozila.

„Vatrogasna jedinica je pravi pokazatelj da timski rad pobeđuje. Cilj nam je da svaki građanin oseti boljitak. To pokazujemo kroz razne donacije i pomoć, kako ovoj jedinici tako i ostalima. Završetak radova na domu ove jedinice je pri kraju, očekujemo da će u toku ove godine ova jedinica profunkcionisati u novim prostorijama i tako biti još efikasnija i bolja“, poručio je Spirić.



Tagovi:

Povezane vesti




Najčitanije



Najnovije